csődeljárás

01.
05.
10:30

Újabb bankok mentek csődbe az USA-ban

Tavaly négy bank ment csődbe az Egyesült Államokban, miután tavalyelőtt egy sem.

Szerző(k): Domokos László
12.
14.
08:09

Rohamtempóban szűnnek meg a magyar cégek

Novemberben 2112 cégalapítás mellett 3033 cégtörlést tett közzé a cégbíróság, 44 százalékkal több cég szűnt meg, mint amennyi létrejött - derül ki az Opten elemzéséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
25.
13:26

Megrendítő változás a magyar ásványvízpiacon

Csődvédelembe menekült az egyik legnagyobb hazai ásványvízgyártó, az Aquarius-Aqua Kft.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
22.
07:33

Kezd kifogyni a szufla - ez vár a magyar gazdaságra

Bár a közép- és kelet-európai régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő években, a régiós GDP 2019-ben 3,6 százalékkal emelkedhet, 2020-ban pedig 3,2 százalékos gazdasági bővülés várható; a magyar GDP idén 4,5 százalékkal, 2020-ban 2,9 százalékkal nőhet a Coface nemzetközi hitelbiztosító MTI-hez eljuttatott elemzése szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
16.
13:11

Ez a csőd, nem az a csőd - így élhet tovább egy cég

A csőd és a csődeljárás kifejezés a mindennapi szóhasználatban egyet jelent a tönkrement fogalmával, ami jogi értelemben a felszámolási eljárást jelentené. Mindezekkel szemben amennyiben valaki csődeljárás megindítását kéri a cégével szemben, az pontosan a cég megmentésének szándékát fejezi ki, elköteleződést a társaság gazdasági célja mellett és felelősségvállalást a hitelezők felé. Az eljárással kapcsolatos néhány félreértést Pajor Dávid ügyvéd segít eloszlatni.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
22.
19:48

Csődbe jutott a British Steel

Csődbe ment a British Steel, Nagy-Britannia második legnagyobb acéltermelő vállalata - közölte a brit hatóságok alapján szerdán az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
21.
13:52

Csődeljárás alá kerül Jamie Oliver cége

Csődeljárás elé néz az egyik legnépszerűbb, televíziós műsorairól világszerte is ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata és az egyik legnagyobb brit acélipari vállalat, a British Steel. A két cég nem kis részben a brit EU-tagság megszűnésével (brexit) járó bizonytalanságokat tartja felelősnek a pénzügyi nehézségekért - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
05.
17:39

Valami nagyon furcsa történik a magyar cégvilágban

Úgy tűnik, idén újabb cégalapítási hullámmal indul az év, a januári és a februári cégalapítási értékek több mint 10 százalékkal haladják meg az előző évi átlagot - írta közleményében Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója. Ami még meglepőbb, hogy a cégtörlések száma ennél is nagyobb mértékben, 25 százalékkal ugrott meg.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
30.
18:27

Hatalmas csőd rázza meg Amerikát

Kedden csődvédelmet kért a legnagyobb amerikai áramszolgáltató vállalat, a PG&E Company, ezzel az elmúlt évtized legnagyobb csődje rázhatja meg az Egyesült Államokat. A közvetlen kiváltó ok, hogy a cégnek a tavalyi és tavalyelőtti kaliforniai erdőtüzek miatt komoly kártérítési kötelezettséggel kell szembenéznie. A szakértők szerint ez csak az egyik ok, az alternatív energiatermelési módok ugyanis komoly kihívások elé állítják az egész szektort.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
23.
15:38

Csődeljárást indítana az egyik önkormányzati cégnél a hódmezővásárhelyi polgármester

Csődeljárás megindítására tett javaslatot a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató (HMSZ) Nzrt.-nél Márki-Zay Péter (független) polgármester, a közgyűlés többségét adó Fidesz-frakció nem támogatja a kezdeményezést - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna