csalás

05.
13.
19:32

167 hamis kereskedelmi és kriptovaluta alkalmazást talált a Sophos

A Sophos 167 olyan hamis Androidra és iOS-re telepíthető appot azonosított, amelyeket jól ismert és megbízható cégek pénzügyi, kereskedelmi, banki vagy kriptovaluta alkalmazásaként álcáztak. A támadók társkereső oldalakon keresztül célozták meg a felhasználókat és próbálták rávenni őket a telepítésére - közölte a kiberbiztonsági cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
12:21

Brüsszel leleplezte a cseh kormányfő csalását, de nem bukik bele

Csehországban az ellenzék azonnal el akarja távolítani a miniszterelnököt azt követően, hogy az Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amelyek álláspontja szerint bizonyítják, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök anyagi előnyökért visszaélt a hatalmával.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
23.
10:16

Csalás gyanúja miatt jelentette fel az MNB az egyik lélegeztetőgép-beszállító céget

Számos gyanús körülmény merült fel az MNB által felfüggesztett és feljelentett OTT-One tőzsdei cégnél. A társaság egzotikus országokkal üzletelt, de Magyarországon is kötött nagy üzleteket lélegeztetőgépek és maszkok szállítására.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
23.
07:00

Valaki nagyban csalt a tűzifával

A nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a pécsi nővel szemben, aki úgy hirdetett tűzifát eladásra, hogy azzal nem rendelkezett.

Szerző(k): Domokos László
04.
22.
13:10

Online átverésre figyelmeztet a Lidl

Facebook-oldalán figyelmezteti vásárlóit a Lidl, hogy a nevében szélhámosok pénzt csalnak ki az emberektől. Ne dőljön be, ha valaki azzal hívja fel, hogy nyert ezt meg azt. Nem nyert, de lehúzzák!

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
21.
17:51

Nagy csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli bűnügyi igazgatósága egy ügyben, ami érinti a Nemzeti Örökség Intézetet is - árulta el Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
20.
10:47

Ellopta a nyugdíjakat a postás

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen, aki kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt 2019-ben - közölte Szabó Ferenc Pest megyei főügyész az MTI-vel.

Szerző(k): Szász Péter
04.
18.
08:51

Bankkártyás csalások miatt figyelmeztet a Pénzügyminisztérium

Az egyre gyakoribbá váló bankkártyás és online visszaélések megelőzésére hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára; Tállai András. Tavaly mintegy 70 ezer visszaélés történt, és csaknem 1,3 milliárd forintot próbáltak ellopni a bankkártyacsalók, de az elsőre riasztónak tűnő számok ellenére Magyarország a bankkártya-használat terén a legbiztonságosabb európai országok közé tartozik, mivel a kártyás vásárlások volumenéhez és értékéhez képest a csalás elenyésző - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
16.
13:35

Egészségügyi termékek: csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

Csaló, egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
10:45

NAV: három megyében akadtak horogra cigaretta-, és szeszcsempészek

Több mint hárommillió forint értékben foglaltak le cigarettát és alkoholt Veszprém, Baranya és Győr-Moson-Sopron megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely