cseh

05.
17.
07:08

Vereséget szenvedtünk a saját polcainkon, de nem kell ebbe belenyugodni

Miért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
15.
12:58

Koronavírus: javulás Csehországban

Ezerre csökkent az elmúlt huszonnégy órában a napi új igazolt fertőzések száma Csehországban. Az egy héttel ezelőtti helyzethez viszonyítva ez egyharmados csökkenés.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
14.
07:45

Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

Csehországgal is létrejött a megállapodás, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
13:53

Megugrott, de elmarad a magyartól a cseh infláció

Csehországban áprilisban éves összehasonlításban 3,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, ami tavaly szeptember óta a legnagyobb emelkedés – jelentette a Cseh Statisztikai Hivatal kedden az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
20:13

A cseh szálláshelyek egy része is csődbe mehet elemzők szerint

Minimálisra csökkent az idegenforgalom Csehországban. Az első negyedévben a csehországi szállodákban és panziókban sokkal kevesebb személy szállt meg, mint a tavalyi év bármelyik negyedében. Piaci elemzők szerint az állami támogatások megszűntével a szálláshelyek egy része várhatóan csődbe megy.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
11:54

Szputnyik-vakcinák, kémtörténet, robbantás és zsarolás okoz kormányválságot Prágában

Átalakulhat belpolitikai válsággá Csehországban az áprilisban kirobbant orosz robbantási botrány, miután egy sajtóértesülés szerint a kormány mutyizni készült Moszkvával, amelyben az incidens elhallgatásáért cserébe több dolgot is kértek volna.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
12:45

Ünnepelnek a sör szerelmesei

Igazán jól kezdődött Csehországban a május, az ország egyik legendás sörgyártója 150. születésnapját ünnepelhette. A cég, amelyet még Ferenc József is felkeresett, átvészelt két forró és egy hidegháborút.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
28.
20:27

A magyar kormány nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását

Magyarország kifejezte szolidaritását Csehországgal, további lépést nem kíván tenni, azaz a magyar kormány nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását - derült ki Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
12:21

Brüsszel leleplezte a cseh kormányfő csalását, de nem bukik bele

Csehországban az ellenzék azonnal el akarja távolítani a miniszterelnököt azt követően, hogy az Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amelyek álláspontja szerint bizonyítják, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök anyagi előnyökért visszaélt a hatalmával.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
18:05

Kiállnak kormányuk mellett a csehek

Úgy tűnik, a csehek erősen megharagudtak az oroszokra azt követően, hogy kormányuk egy robbantásos merénylet elkövetésével vádolta meg az orosz katonai titkosszolgálatot.

Szerző(k): Barabás Júlia