csehország

05.
06.
11:54

Szputnyik-vakcinák, kémtörténet, robbantás és zsarolás okoz kormányválságot Prágában

Átalakulhat belpolitikai válsággá Csehországban az áprilisban kirobbant orosz robbantási botrány, miután egy sajtóértesülés szerint a kormány mutyizni készült Moszkvával, amelyben az incidens elhallgatásáért cserébe több dolgot is kértek volna.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
12:45

Ünnepelnek a sör szerelmesei

Igazán jól kezdődött Csehországban a május, az ország egyik legendás sörgyártója 150. születésnapját ünnepelhette. A cég, amelyet még Ferenc József is felkeresett, átvészelt két forró és egy hidegháborút.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
26.
12:21

Brüsszel leleplezte a cseh kormányfő csalását, de nem bukik bele

Csehországban az ellenzék azonnal el akarja távolítani a miniszterelnököt azt követően, hogy az Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amelyek álláspontja szerint bizonyítják, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök anyagi előnyökért visszaélt a hatalmával.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
18:05

Kiállnak kormányuk mellett a csehek

Úgy tűnik, a csehek erősen megharagudtak az oroszokra azt követően, hogy kormányuk egy robbantásos merénylet elkövetésével vádolta meg az orosz katonai titkosszolgálatot.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
23.
07:50

Tragédia a cseheknél, csökkent a sörfogyasztás

Csehországban a múlt évben az 1960-as évek óta nem látott szintre esett vissza a sörfogyasztás, ami sok száz söröző csődjét okozta. Ez a folyamat idén is folytatódott.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
22.
21:39

A szlovákok is kiutasítanak orosz diplomatákat

Hét napon belül be kell fejeznie tevékenységét három, Szlovákiában szolgálatot teljesítő orosz diplomatának, és el kell hagyniuk az országot - jelentette be Eduard Heger szlovák miniszterelnök Pozsonyban tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
17:58

Csehország további orosz diplomatákat utasít ki

Csehország további orosz diplomatákat utasít ki, miután Oroszország nem teljesítette Prága azon követelését, hogy csütörtök délig engedélyezze a Moszkvából kiutasított cseh diplomaták visszatérését munkahelyükre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
18:43

Fenyegető üzenetet küldött Putyin

Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Azok, akik provokációkat szerveznek Oroszország ellen, úgy meg fogják ezt bánni, ahogyan már régóta nem bántak meg semmit - fenyegetőzött beszédében az orosz államfő.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
08:42

Magyarországi szála van a cseh-orosz robbantásos kémbotránynak

Az orosz titkosszolgálatok viselt dolgaival foglalkozó internetes portál szerint a hat évvel ezelőtti csehországi robbantás vélhető orosz elkövetői közül ketten Budapestről utaztak Csehországba robbantani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
18.
13:14

A Roszatomot is elérheti a csehországi robbantás válaszcsapása

Ha bebizonyosodik, hogy Oroszországnak szerepe volt a vrbeticei lőszerraktárban történt robbanásokhoz, az hatást gyakorolhat a dukovany atomerőmű új energiablokkjaira kiírandó meghívásos pályázatban az orosz Roszatom részvételére - jelentette ki Karel Havlícek cseh ipari és kereskedelmi miniszter.

Szerző(k): Szabó Dániel