cseresznye

07.
13.
18:35

Katasztrofális helyzetben a cseresznye

Nagy bajban vannak a lengyel termelők, ezúttal nem a terméskiesés miatt, hanem éppen ellenkezőleg a bőséges termés miatt. A cseresznye ára nevetségesen alacsony, mégsem tudják értékesíteni a gyümölcsöt, mert az importált termék még olcsóbb.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
04.
18:41

Nagy a baj a magyar cseresznyetermesztéssel

Egyre több termelő fontolgatja, felhagy a cseresznyetermesztéssel, ugyanis az idei már a harmadik év amikor jelentős a terméskiesés. Az átlagos 15-16 ezer tonna helyett jóval kevesebb cseresznyét szüretelhetnek a termelők - adta hírül a Népszava.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
27.
18:18

Kedveli a meggyet és a cseresznyét? Itt a fordulat a magyar piacokon

Gyorsan esnek az olykor extrém magasról induló gyümölcsárak, a cseresznye és a meggy ára látványosan csökken. Az egyes fajták érésidejének összecsúszása ugyanakkor komoly fejfájást okoz a gazdáknak - írja az Index.hu

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
13.
12:56

Kiborultak a termelők: kitört a cseresznyelázadás Olaszországban

Rekeszszámra borították a járdára a cseresznyét dél-olaszországi termesztők, illetve a hely híres cseresznyefajtát, a Ferroviát gyászoló plakátokat ragasztottak a falakra, tiltakozásképpen az alacsony árak ellen.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
08.
12:48

Szereti a cseresznyét? Ilyen árakra számítson!

Bár a gyümölcs szezonja még nem kezdődött el, de a becslések szerint akár 2500-3000 forintot is kérhetnek a cseresznyéért kilónként - mondta Hunyadi István, a Fruitveb szakmai igazgatója az ATV-nek.

Szerző(k): Domokos László
11.
28.
18:00

Uniós védelmet kapott egy magyar cseresznye

Nemrégiben felkerült a szomolyai rövidszárú fekete cseresznye az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára az Európai Bizottság döntése nyomán. A jegyzékben olyan mezőgazdasági termékek és élelmiszerek szerepelnek, melyeket meghatározott földrajzi területen, elismert módszerekkel állítanak elő. Ezek mindegyike védelemben részesül az Európai Unióban.

Szerző(k): Kónya Ádám
06.
10.
13:38

Nagy baj van a magyar cseresznyével

A tavaszi fagyok és az aszály miatt jelentősen kevesebb lesz az idei cseresznyetermés, fogyasztói ára pedig az előző évek átlagához képest akár 20-30 százalékkal is magasabb lehet - közölte Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel