csokoládé

06.
07.
07:08

Szükségessé vált, hogy idén kétszer emeljük a Milka-csoki árát, és ez még nem minden

Kevéske örömforrás volt a világjárvány idején, így a régi, jól ismert édességmárkákhoz "menekültek" a magyar fogyasztók. A koronavírus jelentősen átformálta a vásárlási szokásokat is - tudtuk meg Mayer Gábortól, a piacvezető csokoládé-, keksz- és cukorkaforgalmazó Mondelez Hungária Kft. ügyvezetőjétől. Ám hiába a snackőrület, amikor a nyersanyagpiaci árrobbanás felfalja az eredmény egy részét. Tavaly az újdonságokkal is nehéz volt villantani a piacon, idén ez megváltozhat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
28.
17:30

Kötvénykibocsátás a Nestlé Hungáriánál

Lejegyezték a Nestlé Hungária Kft. 115 milliárd forint névértéken felajánlott, a jegybank Növekedési kötvényprogramjának keretében kibocsátott kötvényeit, az ebből származó forrásokat magyarországi tevékenységére fordítja a cég - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
14.
09:29

Jó, ha ezt is tudja, amikor a csokiba harap

A kakaóbab ghánai termelői alig látnak valamit abból a bevételből és profitból, amit a csokoládégyártók elérnek, ezért azon studíroznak, hogyan honosíthatnák meg saját országukban a csokitermékek gyártását.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
27.
08:35

Van, amiben már helyreállt a régi rend

Az édességfogyasztás tavalyi visszaesése fokozatosan helyreállt az elmúlt évben, így az előző húsvéthoz képest idén nagyobb forgalomra számítanak a gyártók - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
25.
06:20

A Milka gyártója is beáll a sorba

Új, környezetbarátabb csokitojásokkal vág neki a húsvéti ünnepeknek a Milkát is gyártó Mondelez. A cég az elmúlt hat hónapban több mint 192 tonna felesleges csomagolást távolított el a termékeiről Nagy-Britanniában és Írországban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
20.
10:05

A járvány odacsapott a híres csokinak

Alaposan elkaszálta a koronavírus-járvány a világ egyik legismertebb csokoládéjárt gyártó Lindt & Sprünglit, az otthoni fogyasztás növekedése nem ellensúlyozta a más területen elszenvedett visszaesést.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
24.
08:29

Karácsonyra lépett a Milka és a Tesco is

Műanyagmentessé vált számos karácsonyi kedvenc csomagolása: a Tesco, a Milka vagy éppen a Marks & Spencer is így készült az ünnepekre a brit piacon. A műanyagszennyezés hatalmas problémát jelent: egy becslés szerint, ha nem lesz drasztikus fordulat, akkor 2050-ben az óceánokban, tengerekben több műanyag lehet, mint hal.

Szerző(k): Csernátony Csaba
12.
19.
09:31

Megtizedelte a csokifigurákat a járvány

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzemében idén 22 millió csokoládéfigurát, csaknem 1700 tonna terméket állítottak elő a karácsonyi szezonra, 15 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ilyenkor - közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
03.
10:40

Fontos dolog derül ki a csokimikulásokról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is ellenőrzite a kipucolt csizmákat nemsokára megtöltő édességeket. A laboratóriumban megvizsgált 17 csokoládémikulásból mindössze egy zsírtartalma volt magasabb a csomagoláson feltüntetettnél.

Szerző(k): Domokos László
11.
23.
19:05

Visszahívott egy csokit az Auchan

Visszahívta az Auchan Kft. az Auchan Dark Chocolate 76% Orange megnevezésű terméket, mert az a csomagolásán nem jelölt allergént, azaz tejet tartalmaz - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter