csu

05.
08.
18:49

Von der Leyen óvatos és összehangolt nyitásról beszélt

Az oltások, az oltóanyaggyártás felgyorsítása, a vakcinák exportjának engedélyezése és az oltóanyagok méltányos szétosztása jelenthet gyors kiutat a koronavírus okozta világjárványból - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Portóban, az uniós szociális csúcstalálkozót követően szombaton az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
15:06

Az egységes európai minimálbér is előkerült Portóban

Ausztria és Magyarország is úgy látja, hogy az európai uniós tagországok különbözősége miatt nem célszerű Brüsszelből szabályozni, hogy milyen legyen az egységes minimálbér az EU-ban - derült ki azon a találkozón, amelyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter folytatott szombaton Portóban Martin Kocher osztrák munkaügyi miniszterrel az EU-tagországok informális kormányfői találkozójának helyszínén.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
13:17

Az EU mást is tenne, mint a vakcinaszabadalmak feloldása

Az Európai Unió véleménye szerint a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése önmagában nem jelent megoldást a járvány visszaszorítására, azonban a vonatkozó konkrét javaslatokat az EU kész megvitatni - nyilatkozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Portóban, az uniós szociális csúcstalálkozó második munkanapjára érkezve szombaton. Az uniós utazási lehetőségekről, elfogadott oltásokról is tárgyalnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
09:38

Egyre több idős és nő kerül utcára Magyarországon

Magyarországon az elmúlt húsz évben sikerült 12 százalékról 5 százalékra csökkenteni a 30 év alatti hajléktalanok arányát, közben viszont egyre több nő és idősebb magyar tölti az éjszakát az utcán.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
07:10

Sikerrel zárult az EU-csúcs első napja

Az EU tagállamai tízéves programot fogadtak el a munkanélküliség és a szegénység csökkentésére a portói uniós csúcson. "A kötelezettségvállalás kiemelt célokat javasol a foglalkoztatás, az oktatás és a társadalmi befogadás tekintetében. Segíteni fogja Európát abban, hogy megtalálja a helyes utat az új társadalmi, technológiai és gazdasági fejlemények, valamint a koronavírus okozta világjárvány következményei által előidézett átalakulás során+ - mondta Ursula von dr Leyen.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
16:30

EU-csúcs: a foglalkoztatás növelése és a szegészség visszaszorítása is napirendre kerül

A koronavírus okozta járványhelyzet, a járvány visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése, valamint az európai szociálpolitikai menetrend meghatározása szerepel az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban, pénteken kezdődött kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
14:12

Az EU-csúcs zárónyilatkozatát már a találkozó előtt módosítani kellett a magyarok és a lengyelek miatt

A hétvégén informális uniós csúcs lesz Portóban, amelynek fő témái között szociális kérdések, a pandémia és az EU-India találkozó előkészületei lesznek. Bár a csúcs még el sem kezdődött, a portói nyilatkozat szövegtervezetével a magyar és lengyel félnek már most aggályai támadtak: szerepelt benne a "gender" szó, amit iziben töröltettek is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
14:10

NATO-csúcs lesz Brüsszelben

A NATO június 14-én tartja a tagországok vezetőinek következő csúcstalálkozóját a szövetség központjában, Brüsszelben - jelentette be Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
12:30

Történelmet írhatnak a németek Merkel után

Nagyon valószínű, hogy Németország új kancellárja vagy új alkancellárja Annalena Baerbock, a Zöldek társelnöke lesz. Főként az első lenne gigantikus újdonság, ám ahhoz, hogy megtörténjen, a 40 éves politikusnak nagy szakértelemről kell tanúbizonyságot tennie.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
07:56

A CDU Armin Laschet pártelnököt javasolja kancellárnak

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségi választmánya nagy többséggel állást foglalt amellett, hogy Armin Laschet pártelnök, észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnök legyen a CDU és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - közölték kedden Berlinben.

Szerző(k): Szász Péter