csu

04.
13.
11:37

Elhúzódhat a német politikai küzdelem, éppen a járvány közepén

Egyelőre beláthatatlan, ki nyeri a német konzervatív CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltségéért folyó küzdelmet, és még aggasztóbbnak tartják a pártok politikusai, hogy elhúzódhat a küzdelem a járvány kellős közepén. Angela Merkel kancellár hírek szerint az aggódók élén áll.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
12.
16:52

Megtalálták Angela Merkel utódját

A német Kereszténydemokrata Szövetség (CDU) tagsága hétfőn megszavazta, hogy Armin Laschet pártelnök induljon a szeptemberi kancellárválasztáson a párt színeiben. Felkérték, hogy tárgyaljon a bajor testvérpárttal (CSU) a közös indulásról.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
11.
16:17

Egyszerre ketten célozták meg Merkel helyét a jobboldali pártszövetségben

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke is hajlandó a pártszövetség közös kancellárjelöltjeként indulni a szeptemberi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - jelentették be vasárnap Berlinben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
28.
20:59

Elsodorja Angela Merkeléket a változás szele

Angela Merkel kancellár jobbközép párjta, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyre nehezebb helyzetbe kerül hat hónappal a szövetségi választások előtt. Németországban egyre erősebb a "változás szele".

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
26.
00:25

EU-csúcs - gyorsítják a koronavírus elleni vakcinák gyártását

Az Európai Unió a legfontosabb feladatának tekinti, hogy gyorsítsa a koronavírus elleni vakcinák gyártását Európában, és javítsa az oltóanyagok tagországok közötti elosztását - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Brüsszelben, az EU-tagországok vezetőinek kétnapos csúcstalálkozójának első munkanapja utáni sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
25.
19:15

Óriási meglepetéshez vezethet Merkel baklövése

Angela Merkel német kancellár látványos hátraarca, amivel visszavonta a kormány döntését, hogy húsvét idejére teljesen lezárják Németországot, hatással lehet a szeptemberi parlamenti választások eredményére is. A politikai harc javában dúl.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
23.
21:48

Joe Biden is részt vesz az EU csúcsértekezletén

Joe Biden amerikai elnök is csatlakozik az európai uniós tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő, kétnapos, videókapcsolaton keresztül tartandó értekezletéhez.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
21.
13:49

Videón egyeztetnek az uniós vezetők a járványról épp a járvány miatt

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy döntött, hogy az EU-tagállamok vezetőinek jövő heti csúcstalálkozóját videókonferencia keretében tartják meg a koronavírus járvány harmadik hullámának terjedése miatt. A döntést Barendt Leyts az elnök szóvivője jelentette be vasárnap Twitter üzenetében.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
19.
13:59

Tíz nap alatt már a negyedik képviselő távozik a CDU/CSU parlamenti frakciójából

Ismét távozásra kényszerült egy képviselő a legnagyobb német kormányzó erő, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségének parlamenti (Bundestag-) frakciójából, amely így tíz nap alatt négy tagját veszítette el - jelentették pénteken német hírportálok az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna