csu

06.
24.
16:41

Orbán: a jogok harcos védelmezője vagyok, küzdöttem a homoszexuálisok jogaiért is

Brüsszelben az uniós csúcsra érkezve Orbán Viktor miniszterelnököt a pedofiltörvénnyel kapcsolatos kérdésekkel bombázták külföldi és magyar újságírók, akiknek a miniszterelnök kifejtette, hogy ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény, és hogy ő valójában a melegek jogainak védelmezője. A csúcsra érkező állam- és kormányfők viszont nincsenek elragadtatva a törvénytől, a legkeményebben ezzel kapcsolatban a holland miniszterelnök fogalmazott, aki kijelentette, hogy a törvényt vissza kell vonni, vagy ha ez nem történik meg, akkor távozzon Magyarország az EU-ból. Az ENSZ-főtitkár sem hagyta szó nélkül a magyar jogszabályt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
20:48

Ezt írta meghívólevelében az Európai Tanács elnöke a tagállamok vezetőinek

Az Európai Unióban zajló sikeres oltási kampány, valamint a közös oltási igazolvány bevezetése már a nyári hónapoktól megkönnyíti a szabad mozgást, azonban figyelni kell a koronavírus új változataira, terjedésüket összehangoltan vissza kell szorítani - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerdán a tagállami vezetőknek küldött, csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
19.
19:46

Ezt az orosz medvét már nem fogják megszelídíteni, de lehet kézből etetni

Öt amerikai elnöknek volt dolga Vlagyimir Putyinnal, aki több mint húsz éve áll Oroszország élén, és ahogy az idő halad már biztosnak mondható, hogy ezt az orosz medvét már nem fogják megszelídíteni. A cél az lenne, hogy ne a kínai sárkánnyal együtt pityeregjenek történelmi sérelmeiken.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
18.
14:32

Kilenc hónapja nem történt ilyen a dollárral

Kéthavi csúcsra erősödött és közel kilenc hónapja a legjobb hetét zárhatja pénteken a dollár az amerikai jegybank meglepetést okozó szigorúbb hangnemének köszönhetően.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
17.
19:05

Putyin győzött, Biden győzött, de ki vesztett?

Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai államfő azzal állt fel kettejük genfi csúcstalálkozójáról, hogy győztek, elérték amit akartak. Jól megmondták a másiknak a magukét, miközben megkapták a másiktól a kellő tiszteletet. Igaz, hogy alig született konkrét döntés, de ez is jobb, mintha összevesztek volna.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
16:30

Putyin az 1970-es évekbe vágyik, Biden segíthet neki

Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai államfő nem igazán lelkesedik egymásért, nem örülnek annak, hogy találkozniuk kell ahelyett, hogy a megromlott orosz-amerikai kapcsolatok javítását ráhagynák diplomatáikra. Mégis személyes kapcsolatukon múlik majd igazán, mennyit lehet visszaépíthetni a két ország közti elveszett bizalomból.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
14.
18:22

Unalmas napon csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 169,40 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 49 015,24 ponton, új történelmi csúcson zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
14.
11:34

Új világrend partnerséggel, vagy szégyenteljes kudarc a nyugati nagyhatalmaknak?

Nem volt súrlódásmentes a világ legfejlettebb országait tömörítő G7 vezetőinek csúcstalálkozója, ami a mosolyoffenzíva ellenére kiderült, környezetvédő és egészségügyi civil szervezetek aktivistái pedig úgy vélik, gigantikus kudarc volt a csúcstalálkozó.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
14.
07:44

Kínával száll szembe a G7-csoport

A G7-csoport, azaz a hét vezető ipari hatalom csoportjának vezetői egyetértettek abban, hogy Kínát muszáj "ellensúlyozni" és "versenyezni" vele a demokrácia védelmétől a technológiai versenyig terjedő számos kihívást illetően - jelentette ki vasárnap Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
13.
20:25

Orbán Viktor Erdogannal találkozott

Orbán Viktor Törökország államfőjével tárgyalt.

Szerző(k): Domokos László