cunami

03.
02.
17:26

Nagy földrengés rázta meg a kelet-ázsiai országot

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a Szumátra szigete melletti nagy erejű földrengésre figyelmeztette az Indonéziába készülő magyar állampolgárokat honlapján szerdán. Menczer Tamás, a KKM szóvivője délután az M1 csatornán azt mondta: nem tudnak magyar sérültről.

Szerző(k): MTI
05.
24.
10:24

Óriási földrengés az orosz atomkikötőnél

Hatalmas erejű földrengés rázta meg Oroszország távol-keleti partjait, a térségben van egyebek mellett az ország atom-tengeralattjáróinak egyik kikötője. Az orosz hatóságok egyelőre nem adtak részletes információkat az esetleges áldozatokról és a károkról.

Szerző(k): NAPI
12.
07.
11:05

Erős földrengés, szökőár Japánban

Erős, a Richter-skála szerint 7,3-as földrengés volt pénteken japán északkeleti partvidékén, abban a térségben, ahol tavaly márciusban egy 9-es erősségű földmozgás több tíz méteres szökőárt gerjesztett és atomerőmű-balesetet okozott - jelentette a japán meterológiai intézet.

Szerző(k): MTI
04.
11.
12:25

Nagyerejű földrengés volt Szumátrán, cunamiriadót rendeltek el

Indonéziában 8,9-es erősségű földrengés volt a Szumátra szigetén lévő Aceh tartománytól délnyugatra. A BBC szerint az Indiai-óceán térségében szökőárriadót rendeltek el. Az amerikai cunami-figyelõ központ számításai szerint elndult a cunami az indiai-óceán térségében.

Szerző(k): NAPI
08.
15.
08:58

Japán: hatott az infúzió, de a beteg nincs jól

A vártnál kevésbé zsugorodott a japán GDP a márciusi természeti katasztrófát követő negyedévben, de ez a kormány beavatkozásának köszönhető.

Szerző(k): NAPI
03.
29.
23:59

Az idegenforgalomra is csapást jelenthet a földrengés

Az Indiai-óceán térségét sújtó újabb földrengés meghiúsíthatja az idegenforgalom fellendüléséhez fűzött reményeket.

Szerző(k): Barabás T. János
01.
19.
23:59

Egymillió munkahelyet söpört el az ár

Szerző(k): Barabás T. János
01.
09.
23:59

Milliárdok a szökőár áldozatainak

Egyre gyűlnek és már hatmilliárd dollárhoz közelítenek a donor országok és cégek által felajánlott segélyek, a világ hét vezető ipari hatalma pedig megállapodott, hogy hozzájárulnak a természeti csapástól leginkább sújtott országok adósságtörlesztésének felfüggesztéséhez.

Szerző(k): Barabás T. János, Gordon Tamás
01.
05.
23:59

Kevés kárt okozott a világgazdaságnak a szökőár

Az ázsiai szökőár összehasonlíthatatlanul nagyobb károkat okozott emberéletben, mint a katasztrófa sújtotta térség országainak gazdaságában – a világgazdaság növekedése pedig az első jelzések szerint meg sem érzi a katasztrófát.

Szerző(k): Barabás T. János