dél-amerika

06.
18.
12:22

Megdőlt az idei globális melegrekord

Csütörtökön 53,2 Celsius fokot mértek a kaliforniai Death Valley-ben, amely idei hőmérsékleti világrekord - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
06.
17.
18:26

Meglepő kijelentéseket tett Putyin Bidenről

Nincs köze a valósághoz annak a "kissé elkedvetlenítő képnek", amelyet a média fest Joe Biden amerikai elnökről - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő csütörtökön Moszkvában, egy videokonferencián.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
17.
17:23

Visszatér állomáshelyére az orosz és az amerikai nagykövet

A napokban visszatér washingtoni állomáshelyére Anatolij Antonov orosz nagykövet - jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön az Eho Moszkvi rádióban, az előző napi orosz-amerikai csúcstalálkozóról feltett kérdésekre válaszolva.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
17.
16:28

Kreml: a szovjet időkben sem volt olyan rossz az orosz-amerikai viszony, mint most

A Szovjetunió idején sem volt akkora deficit a Moszkva és Washington közötti kapcsolatokban és párbeszédben, mint most - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ hírügynökségnek szerdán, Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozóját megelőzően.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
14.
13:38

Veszélyes nemesgáz-felhalmozódás miatt vizsgálnak egy kínai atomerőművet

Az EDF francia energetikai konszern hétfőn közölte, hogy valóban nemesgáz-felhalmozódást mértek a kínai Tajan város atomerőművében, amely a cég technológiáját használja. A Framatome - az üzemeltető francia cég - közvetlen radiológiai veszélyre figyelmeztetett. A hivatalos álláspont szerint azonban nincs komoly probléma, de a francia cég az amerikaiakhoz fordult panaszával, mert gyanús lépést érzékeltek.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
11.
10:15

Olyan főváros is van, ahol teljes karanténba kell menni

A chilei egészségügyi hatóságok szombattól teljes körű karantént rendeltek el Santiago de Chilében, a dél-amerikai állam fővárosában.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
01.
16:03

Jól kezdtek az amerikai tőzsdék

A hétfői ünnep miatti zárva tartás után indexemelkedéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
01.
15:37

Magyarország Peru mögé szorult a koronavírus-halálozás világranglistáján

Az eddig közöltekkel szemben csaknem háromszor annyian haltak meg koronavírus-fertőzésben Peruban, így a dél-amerikai ország megelőzte Magyarországot a lakosságarányos halálozásban - derül ki a Qubit cikkéből.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
29.
14:35

Megemlékezés: Két éve történt a Hableány tragédiája

Megemlékezéseket tartottak a Hableány sétahajó tragédiájának második évfordulóján: az Ökumenikus Egyház megemlékezésén hajóval keresték fel a baleset helyszínét, míg a Terrorelhárítási Központ munkatársai a Margit híd pesti hídfőjénél helyeztek el koszorút - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
28.
09:21

Két év után újra napirenden a Hableány katasztrófája

Május utolsó napján felavatják a két évvel ezelőtti Hableány-katasztrófa áldozatainak emléket állító szobrot a Duna partján, miközben a tragédiáért felelős hajóskapitány pere folytatódik.

Szerző(k): Komócsin Sándor