davos

01.
27.
15:19

Mindenki harca mindenki ellen: Putyin rémálmot vizionált

Vlagyimir Putyin orosz államfő szerint a világon korábban kialakult feszültségeket fokozta a koronavírus-járvány, ami - hasonlóan a közel száz évvel ezelőtti történésekhez - vészes következményekkel járhat a nemzetközi kapcsolatokban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
26.
16:29

Még másfél évig lélegeztetőgépen az európai cégvilág

A digitálizációt és a fenntarthatóságot sürgető európai vállalatok hamarabb kilábalnak a Covid19-válságból, sőt megerősödve hagyják maguk mögött a pandémiát.

Szerző(k): Molnár Csaba
01.
26.
15:13

Merkel: átláthatóvá kell tenni, mi történik egy országban

Angela Merkel német kancellár szerint tisztázni kell az egymás ügyeibe való beavatkozás fogalmát a nemzetközi kapcsolatokban, különös tekintettel az eltérő társadalmi rendszerű országok közötti viszonyra.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
25.
18:34

Végzetesen kettészakíthatja a világot a koronavírus

A társadalmi egyenlőtlenségek súlyosbodnak, a megélhetési gondokkal küzdők és a mélyszegénységben élők helyzete egyre kilátástalanabb, s erre a pandémia csak rátesz. Leginkább a fiatalok, a bevándorlók és leszármazottaik, valamint a nők helyzete aggasztó.

Szerző(k): Molnár Csaba
08.
26.
16:35

Erős jelzés érkezett: marad a vírus a jövő nyárig

Óriási szívfájdalommal elhalasztották a davosi Világgazdasági Fórumot 2021. január végéről a jövő év nyaráig. Az eseményen a világ gazdasági és politikai elitje gyűlik össze, hogy számba vegye a globális társadalom előtt álló kihívásokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
24.
19:26

Kereskedelmi viták rendezéséről döntött az EU és 16 WTO-tagország

Az Európai Unió és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 16 tagországa arról állapodott meg, hogy ideiglenes, többoldalú fellebbezési mechanizmust dolgoznak ki, amit a WTO fellebbezési testületének működésképtelenné válása indokol - közölte az Európai Bizottság pénteken az MTI beszámolója szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
24.
17:35

Rosszal kezdett az amerikai pénzügyér - Thunberg kiütötte

Greta Thumberg leiskolázta matematikából az Egyesült Államok pénzügyminiszterét, aki szerint a 17 éves svéd diáklánynak előbb egyetemi közgazdasági diplomát kellene szereznie, mielőtt befektetési tanácsokat ad másoknak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
23.
18:31

Nagyon meglepte Brüsszelt Von der Leyen nyilatkozata

Értetlenséget váltott ki csütörtökön Brüsszelben Ursula Von der Leyen EU-elnök a davosi gazdasági világfórumon tett nyilatkozata, miszerint "néhány héten belül" létrejön egy kereskedelmi megállapodás az EU és az Egyesült Államok között - adta hírül az MTI. Nem lesz egyszerű megállapodásra jutni.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
23.
15:56

Merkel harci riadót fújt

Angela Merkel német kancellár szerint a hidegháború vége óta elért fejlődés annak köszönhető, hogy a világ nemzetei képesek voltak együttműködni egymással. Most komolyabb okuk van erre, mint valaha.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
23.
08:26

Halálos járvány miatt vörösben Ázsia, Európa is követheti

Veszteséges kezdésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel