defláció

05.
21.
11:10

Japánban lassan eltűnnek az árak

Áprilisban már a kilencedik egymást követő hónapban csökkentek a fogyasztói árak Japánban, jelezve, hogy a kereslet gyengesége és a költségek növekedése nem kedvez a törékeny gazdasági fellendülésnek.

Szerző(k): Domokos László
04.
15.
10:21

Végre beindult az infláció Németországban

A járvány tavalyi hullámai alatt Németországban defláció alakult ki, ami a gazdasági válság csak rontotta a növekedési kilátásokat. Azonban a tavaly nyárra bevezetett áfacsökkentés kifutásával 2021-ben végre beindult az áremelkedés.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
30.
12:47

Októberben is defláció volt az euróövezetben

Az euróövezetben októberben a várakozásoknak megfelelő mértékben, 0,3 százalékkal csökkent a fogyasztói árindex éves szinten, ami megegyezett a szeptemberi csökkenés mértékével.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
01.
12:57

Nem akar beindulni az infláció, elhúzódhat a válság Európában

Az elemzők által várt szerény infláció helyett defláció volt az euróövezetben augusztusban - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
15.
11:13

Nem szabadul japán a fojtogató spirálból

A laza monetáris politika fenntartásáról döntött a japán jegybank szerdán, hogy segítsen a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek enyhítésén, miközben rontotta gazdasági előrejelzését - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
19.
16:57

Abba rokkanunk bele, hogy nem drágul semmi

A koronavírus-járvány miatti válság kezelésére a világ kormányai és jegybankjai soha nem látott pénznyomtatásba kezdtek, hogy likviditást juttassanak a piacokra. Bár a logika éppen azt diktálná, hogy az emberek pénze emiatt folyamatosan leértékelődjön, már a vezető gazdaságokban sorra jelentik az infláció lassulását. Ha nem jön az elmozdulás, akkor hiába ér még többet is a pénzünk a boltban, hamarosan nagyobb baj jöhet.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
22.
09:03

Egyre olcsóbb az élet Japánban

Japánban három év után először csökkentek a fogyasztói árak áprilisban.

Szerző(k): Domokos László
05.
13.
15:55

A vártnál nagyobbat estek a termelői árak az USA-ban

A vártnál erősebben csökkentek a termelői árak az Egyesült Államokban áprilisban, ami erősítheti azokat az előrejelzéseket, hogy rövid időre defláció következhet a keresletet visszavető koronavírus-járvány hatására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
16:20

A fogyasztói árak csökkenését várják közgazdászok

A vírusjárvány fékezte gazdaság megsegítésére fordított hatalmas állami támogatások ellenére sem számítanak gazdasági szakértők rövid távon az inflációs nyomás növekedésére. Az eladósodottság növekedésével azonban fordulhat a helyzet - írta az MTI a dpa hírügynökségre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
18.
13:50

Az történt Japánban, amire számítottak

Közel két és fél éves mélypontra lassult a maginfláció éves szintű üteme szeptemberben Japánban, ami növeli annak esélyét, hogy a központi bank tovább lazítja monetáris politikáját e havi ülésén.

Szerző(k): Szepesi Anita