delta

07.
26.
12:21

Gondok vannak Európában, leminősítették a földrészt

Elvesztették az eddigi pozitív megítélésüket az európai részvények a Bank of Americánál. Az okok közül a legfontosabb, hogy a delta variáns masszív terjedése miatt várhatóan veszélybe kerülhet a haramadik negyedévre várt gazdasági fellendülés.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
25.
11:47

Menekülnek a pénzemberek a járványkockázatok miatt

A július 21-ig tartó héten hat hét óta először fordult elő, hogy a globális részvényalapok nettó forráskiáramlást regisztráltak, mivel a világszerte ismét előforduló koronavírusos megbetegedések miatti aggodalmak arra késztették a befektetőket, hogy a biztonságosabb eszközök felé forduljanak.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
25.
08:02

Nagyon rápörögtek a harmadik oltásra Magyarországon

Augusztus 1-től van lehetőség a harmadik oltások felvételére: sokan a delta variáns elleni minél nagyobb, mások az antitesthiányuk után egyáltalán a védettség kialakítása miatt készülnek az ismétlő dózisokra. A magyarok 19-20 százaléka amint lehet, vagy még az idén újra oltakozna - derül ki a Pulzus Kutató és a Napi.hu közös, reprezentatív felméréséből. 31 százalék viszont továbbra sem venne fel semmilyen oltást.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
24.
08:00

WHO: 28 európai országból 19-ben már a delta variáns a domináns

Huszonnyolc európai ország közül tizenkilencben immár a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa domináns – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
23.
14:35

Halálkeresztet rajzolt a delta az euróra

Többéves mélypont közeléből rugaszkodott el a dollár árfolyama a nyár elején, annyira, hogy az euróval szembeni grafikonon az európai fizetőeszköz számára kedvezőtlen technikai formáció is kialakult, az úgynevezett halálkereszt. Ez a dollár további erősödését vetíti előre, amit a szigorúbb hangvételre váltó Fed és a delta variáns terjedése tovább erősíthet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
22.
12:29

Virológus: már a nyáron lesújthat a negyedik hullám Magyarországon

Fölösleges arra várni, hogy eltűnik a koronavírus, és a kórokozó előbb-utóbb mindenkit megtalál – mondta az InfoRádióban Kemenesi Gábor. A virológus mindenkinek az oltást javasolja, és valószínűsíti, hogy visszatér az az idő, amikor maszkot kell hordanunk, amikor távolságot kell tartanunk, mert így lehet megvédeni az oltatlanokat. Sőt, szerinte a vírus szelídülése korántsem következik be a negyedik hullám után.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
22.
09:08

A kormány mossa kezeit - derült ki Kásler interjújából.

A kormány mossa kezeit, mindent megtett, hogy bárki beoltathassa magát a koronavírus-fertőzés ellen, így az egyes ember felelőssége, hogy él-e a lehetőséggel vagy sem. Vakcina van, jut mindenkinek szúrás csak kérni kell.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
18.
16:06

Járvány: március óta nem történt hasonló Romániában

Romániában - március óta először - ismét emelkedett az egy hét alatt azonosított koronavírus-fertőzöttek száma: a vasárnap záruló héten 39 százalékkal több fertőzést szűrtek ki az előző héthez képest.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
17.
08:25

Koronavírus: megjöttek a legújabb számok

Több mint 600 ezer új esetet azonosítottak világszerte, ez pedig a járvány terjedésének gyorsulását jelenti.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
16.
08:19

Orbán Viktor: felvehető a harmadik oltás és lesz, akit a vakcinára köteleznek

Célzott kampány indul az eddig kimaradt idősek meggyőzésére, szeptember 1. előtt pedig az iskolákban is lehet majd oltáshoz jutni a Covid-19 további variánsainak terjedésének megakadályozása érdekében. A miniszterelnök bejelentette, hogy a vakcina egy esetben, az egészségügyben dolgozók számára kötelező lesz.

Szerző(k): Rácz Gergő