devizahitel-kivezetés

03.
09.
13:19

Fellélegezhetnek az autóhitelesek - nagyon jó hír érkezett

Március elseje óta sem a bankok, sem a pénzintézetek megbízottjai nem intézkedhetnek az autóhitellel, vagy lízinggel terhelt gépjárművek forgalomból történő kivonása ügyében egy nemrég hatályba lépett kormányrendelet értelmében. Az új szabályok szerint csak a jármű üzembentartója kérheti a forgalomból történő kivonást - írja a 24.hu.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
04.
12:50

Győztek a svájcifrank-hitelesek a bankokkal szemben Horvátországban

Véget ért a devizahiteles perek többsége Horvátországban. Hét bank közül hat eláll attól, hogy tovább perelje az államot a devizahitelek átváltásával kapcsolatos veszteségeik miatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
22.
07:06

Moratórium, devizahitelezés, akvizíciók: így látja a horvát OTP vezetője

A moratórium teljesen másképp működik, a devizahitel-problémát is másképp kezelte Horvátország és a válságot rendkívüli módon megszenvedő turizmust is másképp támogatja a horvát kormány, mint a magyarországi. Az ottani OTP viszont a nehéz helyzetben is egyre erősebb - mondja Békeffy Balázs, a horvát OTP vezérigazgatója.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
24.
10:19

Nehéz helyzetbe került adósokat hitegetett a cég: lecsapott az MNB

Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti HBA Faktoring Kft.-nek és egy magánszemélynek, hogy jogosulatlan pénzügyi közvetítői (alkuszi), illetve követelésvásárlási tevékenységet végezzenek.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
20.
11:32

Mindenki nagy árat fizetett a jólét illuziójáért - nemcsak a devizahitelesek

Devizahitelek nélkül talán 50 ezerrel kevesebb munkahely szűnhetett volna meg a 2008-as válságot követő években - írja a Defacto blog. Ráadásul ott, ahol a devizahitelek miatt bajba került családok kevesebbet költöttek, a munkaadók a kieső bevételekre elbocsátásokkal reagáltak, elmélyítve ezzel a gazdasági válságot.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
17.
10:10

Lakáshitelesek figyelem: fontos levél érkezik a banktól

A következő hónapokban mintegy 90 ezer, hosszú futamidejű, változó kamatozású jelzáloghitellel rendelkező ügyfél kap ismét tájékoztató levelet a hitelkamata fixálásának lehetőségéről hitelintézetétől. Érdemes megfontolni a váltást a törlesztési moratóriumban lévőknek is.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
19.
10:31

Beperelte Horvátországot az OTP

Az OTP Bank Nyrt. nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) Horvátország ellen - adta hírül a pénzintézet.

Szerző(k): Domokos László
09.
29.
11:30

Rossz hírt kaptak az egykori devizahitelesek

Az MNB emelte az egyhetes betét kamatát, emiatt a változó kamatozású hitelek referenciakamatául szolgáló Bubor is emelkedett. A Bankmonitornál kiszámolták, hogyan érinti ez a lakáshiteleseket.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
29.
12:45

Jó hírt kaptak az egykori devizahitelesek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatot július 22-én 0,6 százalékosra csökkentette, a változás hatása pedig már augusztustól érzékelhető lesz a változó kamatozású lakáshiteleknél. A Bankmonitor.hu számításai szerint egy augusztusban átárazódó, 8 millió forint összegű forintosított devizahitel törlesztőrészlete például a kamatvágás miatt akár 2-3 százalékkal is csökkenhet.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
11.
08:02

Viharfelhők gyülekeznek a lakossági hitelek fölött

Első látásra minden nagyon szép a lakossági hitelpiacon. A személyi hiteleknél viszont látszik már, hogy egyre több a probléma, a moratórium lejárta után pedig ki tudja, mi lesz.

Szerző(k): Herman Bernadett