devizatartalék

05.
07.
06:20

Kezd kicsúszni a dollár alól a talaj?

A világ jegybankjainak devizartalékaiban az amerikai dollár aránya 25 éves mélypontra esett a tavalyi év negyedik negyedévében - derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a hivatalos devizatartalékok pénznem szerinti összetételéről (COFER) szóló felméréséből. Ezt néhányan a dollár térvesztéseként értékelik a világgazdaságban. Amennyiben ez az eltolódás a jegybankoknál elég jelentős, akkor az már hatással lehet a deviza- és a kötvénypiacokra is - olvasható az IMF egyik blogbejegyzésében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
07.
12:38

Ötéves csúcsra nőtt a jegybank devizatartaléka

Novemberben 2,323 milliárd euróval 2015 augusztusa óta nem látott rekordszintre emelkedtek a magyar jegybank devizatartalékai, amelyek a múlt hónap végén 32,546 milliárd eurót értek el - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján elérhető legfrissebb adatokból. Az emelkedést a november 12-én kibocsátott 2,5 milliárd euró értékű 10 és 30 éves futamidejű eurókötvény magyarázza.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
16.
08:06

Kína egyre jobban fél a végső csapástól

A kínai szoftvercégeket fenyegető tiltás és a Hongkong miatti szankciók nyomán egyre nagyobb a kínai félelem attól, hogy elvághatják az országot a dolláralapú pénzügyi rendszertől. A kínai hatóságok ugyanakkor azt próbálják mutatni, hogy felkészültek a csapásra.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
12.
09:54

Nőtt a magyar devizatartalék

Áprilisban 3,213 milliárd euróval 28 985 milliárd euróra nőttek az ország devizatartalékai, derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb előzetes adataiból - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
02.
11.
11:39

MNB: tovább apadt a devizatartalék januárban

A majdnem kétmilliárd euró értékű kötvénytartozás visszafizetése nyomán 1,545 milliárd euróval 26,840 milliárd euróra csökkentek januárban Magyarország nemzetközi tartalékai, ám így is 218 millió euróval meghaladták az egy évvel korábbi szintet - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adataiból. A devizatartalék tavaly májusban volt utoljára ennél alacsonyabb - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
07.
12:12

Nagyot nőtt az MNB nyeresége

Az első fél évben 52,7 milliárd forint nyeresége képződött a magyar jegybanknak, ami 33,9 milliárd forinttal több, mint a múlt év azonos időszakában volt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján olvasható féléves jelentésben.

Szerző(k): Szász Péter
08.
07.
12:13

Égeti a devizatartalékát Kína

Az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben csökkentek Kína devizatartalékai júliusban, a hét elején pedig a jüan árfolyama 11 éves mélypontot ért eldollárhoz képest, és Washington devizamanipulációval vádolta meg Pekinget - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
20.
16:28

Zöldkötvény-portfóliót hoz létre a devizatartalékban az MNB

A jegybanki devizatartalékon belül a közeljövőben egy dedikált zöldkötvény-portfóliót alakítanak ki a monetáris tanács döntése alapján - jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön a honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
29.
17:53

Brexit - veszélybe kerülhet a font tartalékvaluta-szerepe

A legfrissebb piaci felmérés szerint sok jegybank attól tart, hogy a brit EU-tagság megszűnése (brexit) kikezdheti a font tartalékvaluta-státusát - írta az MTI londoni tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
11.
15:30

Devizacsere-tendert tartott az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy, három és hat hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert (devizacsere-tendert) tartott hétfőn, amelyeken összesen 75 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás változatlanul 1987 milliárd forint.

Szerző(k): Szepesi Anita