diktatúra

04.
05.
17:05

Putyin zöld lámpát adott saját magának: még kétszer újraválaszthatják

Aláírta hétfőn Vlagyimir Putyin a választási törvény módosítását, amely összhangba hozza az orosz elnökválasztás rendjét a tavaly elfogadott alkotmánymódosítással, megnyitva a lehetőséget, hogy még kétszer jelöltesse magát a tisztségre.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
17.
17:45

Navalnij-ügy: Moszkva szerint durva beavatkozást tett a strasbourgi bíróság

Teljesíthetetlen, ellentmond az orosz jogrendnek, s nem tartalmaz jogi normákra hivatkozást az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) az a követelése, hogy Oroszország bocsássa szabadon az Yves Rocher-ügyben elítélt Alekszej Navalnijt - állította Konsztantyin Csujcsenko orosz igazságügyi miniszter csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
12.
07:02

Váratlan kijelentést tett Kim Dzsongun

Kim Dzsongun észak-koreai vezető nyíltan bírálta saját kormányát - közölte a kommunista ország hírügynöksége pénteken.

Szerző(k): Domokos László
11.
03.
14:10

Mi baja lehet Észak-Korea urának?

Nincs egészségügyi problémája Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, eltekintve attól, hogy túlsúlyos, és nyolc év alatt ötven kilót hízott - közölte De Gjun, a dél-koreai parlament egyik képviselője hírszerzési információkra hivatkozva.

Szerző(k): Domokos László
10.
12.
14:41

Itt a döntés: nem szankcionálja az EU Lukasenkát

Az EU egyelőre nem vet ki szankciókat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökre, annak ellenére, hogy diplomáciai források szerint a tagországok külügyminisztereinek hétfői tanácskozásán erről megállapodás született.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
06.
09:22

Kim Dzsongun hadjáratot indított

Az észak-koreai vezető felszólította országa lakosságát, hogy 80 napos hadjárattal valósítson meg minden szektorban minden kitűzött célt az újabb ötéves terv januárban esedékes meghatározásáig - adta hírül kedden a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Szerző(k): Domokos László
09.
12.
16:49

Internálótáborok árnyékában forgatták a Disney új filmjét

Komoly kritikák kereszttüzébe került a Disney, új kasszasikernek szánt filmje, a Mulan amelyet kínai internálótáborok szomszédságában forgattak. Ha ez még nem elég, annak a kínai állami szervnek mondtak köszönetet, amelynek köze van az internálótáborok működtetéséhez.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
08.
26.
07:45

Életjelet adott magáról az észak-koreai diktátor

Kim Dzsongun észak-koreai vezető összehívta a Koreai Munkapárt politikai bizottságát, amelyen az újfajta koronavírus-járvány elleni harcról és a közelgő tájfun elleni védekezésről tanácskoztak - jelentette szerdán a phenjani rezsim hivatalos szócsövének számító KCNA hírügynökség.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
22.
19:15

Igaz lehet a hír: nőtt Kim Dzsongun húgának hatalma

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun felhatalmazta húgát, hogy egyes államügyekben ő döntsön és ezzel csökkentse az egyszemélyi vezetőre nehezedő terheket. Dél-Koreai értesülések szerint Kim egyes párt- és állami vezetőknek is megnövelte a hatalmát - írja a hvg.hu

Szerző(k): Domokos Erika
08.
21.
08:19

Helyzet van Észak-Koreában? - Átruházta hatáskörei egy részét Kim Dzsongun

Átruházta hatáskörei egy részét Kim Dzsongun egy magas rangú tisztségviselőkből álló csoportra, amelynek a húga is a tagja - állítják dél-koreai képviselők az észak-koreai hírszerzéstől kapott információkra hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna