diktatúra

05.
24.
15:41

Bekérette az EU a fehérorosz nagykövetet

Az Európai Unió bekérette Fehéroroszország nagykövetét, akit arról tájékoztattak, hogy az EU intézményei és tagállamai határozottan elítélik a Ryanair járatának hétvégi minszki földre kényszerítését és a gépen utazó, őrizetbe vett újságíró szabadon bocsátására szólítottak fel - közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
12:02

Sterilizáció, kötelező abortusz okozhatja egy nép kipusztulását Kínában

A Kína nyugati részén fekvő Hszincsiangban 2017 és 2019 között a közelmúlt történelmének legjelentősebb ismert születésszám-csökkenése volt tapasztalható - derül ki egy ausztrál agytröszt új elemzéséből. Gyakorlatilag megfeleződött a születésszám a területen, ahol független megfigyelők és nyugati kormányok szerint a kínai állam internáló táborokba zárja a muszlim kisebbséget. Peking szerint csak foglalkoztatási és átképzési központok működnek a területen. Sterilizáció, kényszermunka, kötelezett abortusz - ezek mind a háttérben állhatnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
05.
17:05

Putyin zöld lámpát adott saját magának: még kétszer újraválaszthatják

Aláírta hétfőn Vlagyimir Putyin a választási törvény módosítását, amely összhangba hozza az orosz elnökválasztás rendjét a tavaly elfogadott alkotmánymódosítással, megnyitva a lehetőséget, hogy még kétszer jelöltesse magát a tisztségre.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
17.
17:45

Navalnij-ügy: Moszkva szerint durva beavatkozást tett a strasbourgi bíróság

Teljesíthetetlen, ellentmond az orosz jogrendnek, s nem tartalmaz jogi normákra hivatkozást az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) az a követelése, hogy Oroszország bocsássa szabadon az Yves Rocher-ügyben elítélt Alekszej Navalnijt - állította Konsztantyin Csujcsenko orosz igazságügyi miniszter csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
12.
07:02

Váratlan kijelentést tett Kim Dzsongun

Kim Dzsongun észak-koreai vezető nyíltan bírálta saját kormányát - közölte a kommunista ország hírügynöksége pénteken.

Szerző(k): Domokos László
11.
03.
14:10

Mi baja lehet Észak-Korea urának?

Nincs egészségügyi problémája Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, eltekintve attól, hogy túlsúlyos, és nyolc év alatt ötven kilót hízott - közölte De Gjun, a dél-koreai parlament egyik képviselője hírszerzési információkra hivatkozva.

Szerző(k): Domokos László
10.
12.
14:41

Itt a döntés: nem szankcionálja az EU Lukasenkát

Az EU egyelőre nem vet ki szankciókat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökre, annak ellenére, hogy diplomáciai források szerint a tagországok külügyminisztereinek hétfői tanácskozásán erről megállapodás született.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
06.
09:22

Kim Dzsongun hadjáratot indított

Az észak-koreai vezető felszólította országa lakosságát, hogy 80 napos hadjárattal valósítson meg minden szektorban minden kitűzött célt az újabb ötéves terv januárban esedékes meghatározásáig - adta hírül kedden a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Szerző(k): Domokos László
09.
12.
16:49

Internálótáborok árnyékában forgatták a Disney új filmjét

Komoly kritikák kereszttüzébe került a Disney, új kasszasikernek szánt filmje, a Mulan amelyet kínai internálótáborok szomszédságában forgattak. Ha ez még nem elég, annak a kínai állami szervnek mondtak köszönetet, amelynek köze van az internálótáborok működtetéséhez.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
08.
26.
07:45

Életjelet adott magáról az észak-koreai diktátor

Kim Dzsongun észak-koreai vezető összehívta a Koreai Munkapárt politikai bizottságát, amelyen az újfajta koronavírus-járvány elleni harcról és a közelgő tájfun elleni védekezésről tanácskoztak - jelentette szerdán a phenjani rezsim hivatalos szócsövének számító KCNA hírügynökség.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna