diploma

05.
12.
16:44

Magyar készletből oltják a macedón határőröket

Magyarország hatezer adag AstraZeneca-oltóanyagot adott Észak-Macedóniának – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
08.
14:03

Felbőszítette Kínát az USA, Tajvan került a frontvonalba

Az Egyesült Államok felszólította Tajvant, hogy megfigyelőként vegyen részt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közelgő ülésén, Kína azonban óva intette az önrendelkező szigetet minden olyan intézkedéstől, amelynek célja, hogy szembe menjen a pekingi vezetéssel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
13:47

Az EU-ban lesöpörték a magyar-lengyel aggályokat és a vétófenyegetést

Hiába mondott újabb nemet a magyar–lengyel tengely, az Európai Unió nem vette figyelembe az aggodalmaikat. A most zajló uniós csúcs közös nyilatkozatában végül háromszor is szerepel a kifogásolt gender szó, ami csúnya presztízsveszteség a közép-európai párosnak - írja az Index.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
11:54

Szputnyik-vakcinák, kémtörténet, robbantás és zsarolás okoz kormányválságot Prágában

Átalakulhat belpolitikai válsággá Csehországban az áprilisban kirobbant orosz robbantási botrány, miután egy sajtóértesülés szerint a kormány mutyizni készült Moszkvával, amelyben az incidens elhallgatásáért cserébe több dolgot is kértek volna.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
22:03

Blinken: válaszolnánk bármilyen agresszív orosz lépésre, de nem akarjuk élezni a feszültséget

Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültség további eszkalációjára - mondta hétfő este Londonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
20:54

Kiderült, miről beszélt Orbán Viktor és a kínai elnök

Orbán Viktor a héten telefonon egyeztetett Hszi Csin-ping kínai elnökkel és egy Facebook-bejegyzésben bejelentette, hogy Kínába utazik. A bejegyzésből nem derült ki, hogy a miniszterelnök pontosan mikor utazik Kínába, miről fog ott tárgyalni, illetve miről beszéltek most, de a Global Times, a kínai pártlap angol nyelvű kiadása utóbbiról közölt részleteket.

Szerző(k): Szász Péter
04.
29.
12:36

Orbán Viktor újraindította a diplomáciát Kínával

A kínai elnökkel egyeztetett Orbán Viktor, hogy - megfogalmazása szerint - újraindítsa a diplomáciát.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
20:27

A magyar kormány nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását

Magyarország kifejezte szolidaritását Csehországgal, további lépést nem kíván tenni, azaz a magyar kormány nem tervezi orosz diplomaták kiutasítását - derült ki Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
21:39

A szlovákok is kiutasítanak orosz diplomatákat

Hét napon belül be kell fejeznie tevékenységét három, Szlovákiában szolgálatot teljesítő orosz diplomatának, és el kell hagyniuk az országot - jelentette be Eduard Heger szlovák miniszterelnök Pozsonyban tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
17:58

Csehország további orosz diplomatákat utasít ki

Csehország további orosz diplomatákat utasít ki, miután Oroszország nem teljesítette Prága azon követelését, hogy csütörtök délig engedélyezze a Moszkvából kiutasított cseh diplomaták visszatérését munkahelyükre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna