diploma

06.
04.
12:29

Ferenc pápa nemet mondhatott Orbán Viktorra és Áder Jánosra

Feszültségeket okozott, hogy a szeptemberben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra látogató Ferenc pápa nem kíván találkozni sem Orbán Viktor kormány-, sem Áder János államfővel. Mindössze csak egy misét tart meg az eseményen, majd pár óra után Szlovákiába utazik, ahol több napra marad. Ez a magyar felet felzaklatta - értesült a National Catholic Register egyházi újság a 444 szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
31.
15:22

Kémbotrány: Merkelre dolgozott az amerikai titkosszolgálat Dániában

Az NSA a dán internetes adatforgalom lehallgatásával gyűjtött adatokat Németország, Svédország, Norvégia és Franciaország vezető politikusairól és magas rangú tisztviselőiről. Az ország vezető titkosszolgálata, a Fegyveres Erők Hírszerző Szolgálata (Forsvarets Efterretningstjeneste - FE) 2015-ben kezdte vizsgálni, hogy az amerikaiak hogyan élnek vissza az együttműködésükkel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
28.
18:14

Méltatlan viselkedés miatt menesztették a bangkoki magyar nagykövetet

Lapinformációk szerint hazarendelték Bus Szilveszter nagykövetet Thaiföldről, és a külügyminisztériumtól is távoznia kellett "tisztségéhez méltatlan viselkedés miatt". A bangkoki hatóságok jelzése alapján derülhettek ki a diplomatáról a menesztéséhez vezető információk. Az elbocsátás hírét megerősítette a szaktárca.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
25.
18:07

Megvan a Putyin-Biden találkozó időpontja, ezek kerülnek szóba

Június 16-án Genfben lesz Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozója - közölte kedden a Kreml és a Fehér Ház.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
25.
16:41

Szijjártó is megszólalt a fehérorosz válságról

Elfogadhatatlan a Ryanair légitársaság járatának vasárnapi, fehéroroszországi földre kényszerítése - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Dublinban, üdvözölve az Európai Unió gyors és határozott fellépését az ügyben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
24.
18:26

EU-csúcs: szankciókról dönthetnek Fehéroroszországgal szemben

Mivel a Ryanair légitársaság járatának előző napi, minszki földre kényszerítése elfogadhatatlan, már az Európai Unió hétfői csúcstalálkozóján döntés születhet szankciók bevezetéséről Fehéroroszországgal szemben - hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
24.
17:16

Fehérorosz válság: felszólítás érkezett a Kremlből

Nem szabad elhamarkodottan ítélkezni a minszki Ryanair-incidens ügyében, a fehérorosz fél észszerű magatartást tanúsít az ügyben - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Szocsiban, a görög hivatali partnerével közös sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
24.
15:41

Bekérette az EU a fehérorosz nagykövetet

Az Európai Unió bekérette Fehéroroszország nagykövetét, akit arról tájékoztattak, hogy az EU intézményei és tagállamai határozottan elítélik a Ryanair járatának hétvégi minszki földre kényszerítését és a gépen utazó, őrizetbe vett újságíró szabadon bocsátására szólítottak fel - közölte az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely