dm

06.
20.
08:07

Veszteséges működéssel lett nyereséges a Magyar Posta, íme a "varázslat"

Jelentősen csökkenő üzleti eredmény és veszteséges működés mellett tavaly is nyereséggel zárta az évet a Magyar Posta, köszönhetően az állami támogatásoknak és egyéb bevételeknek. Idén már megkezdődött a veszteséges tevékenységek kiszervezése, így a kistelepüléseken lévő posták egy része más üzemeltetőkkel összefogva működhet tovább. A társaságnál hosszú hónapokkal elhúzódtak a bértárgyalások, ám lehetséges, hogy idén a 2020-as szintet is meghaladhathatja a keresetkiáramlás, viszonylag szerény alapbéremelés mellett.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
19.
11:51

Négy éve nem történt ilyen Kasza Tibiéknél

Négy év után tavaly 100 millió forint alá csökkent Kasza Tibor és testvére cégének éves forgalma, és a nyeresége is a felére esett. Osztalékelőleget azonban év közben is ki tudtak venni a vállalkozásból. Kaszáék a kozmetikai cikkek webes kereskedelmébe is belevágtak, külön cégbe szervezték Kasza Tibi feleségének nevével piacra dobott termékek árusítását.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
16.
12:19

A KFC, a McDonald's és a Burger King is nagy ütést kapott

Az ágazati bértámogatások sokat segítettek 2020-ban a magyarországi gyorsétterem-láncoknak, ahol jellemzően bejelentve, borravaló nélkül dolgoznak a munkavállalók. Ettől még a KFC, a McDonald's és a Burger King bevételei és eredményei is romlottak, előbbinél egyéb tényezők miatt a milliárdos profit olvadt pár tízmillióra. A kiszállítás nem pótolja a vendéglői forgalmat, ami megütötte őket.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
11.
15:15

Öröm és veszteség Schobert Norbiéknál

A Rubint Réka vezette Alakreform Kft. tavaly is eredményes évet zárt, 40 millió forint osztalékot fizet a tulajdonosoknak. A cég hét év alatt 250 milliós osztalékot termelt. A Schobert házaspár fő vállalkozása, az egészséges élelmiszereket forgalmazó Norbi Update Lowcarb Zrt. 2,2 milliárdos rekordbevételt ért el 2020-ban, de megérezte a járványt, a kiadásai nőttek, az évet 135 milliós mínusszal zárta.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
10.
10:11

Drogerie Markt, Rossmann, Müller: eldőlt a nagy csata

Apró előnnyel vezet a dm a Rossmann előtt a magyar vásárlók körében, ám a nők inkább az utóbbit favorizálják - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
08.
17:56

Jól ment itthon a Diginek

Növelte árbevételét a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. tavaly Magyarországon, 52 milliárd forintról 55 milliárd forintra, és a csoportszintű árbevétel is bővült - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
07.
11:22

Nem hozta lázba a lakosságot az MNB nagy dobása

A biztosítók elégedettek az első negyedéves számokkal, a díjbevétel növekszik. Az ügyfelek is elégedettek a biztosítókkal, az új minősített lakásbiztosítás viszont nem hozta lázba a megkérdezetteket.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
05.
08:06

Nem várt akadályba ütköztek a brexit mozgások

A nagy befektetési bankok gőzerővel telepítik át eszközeiket és tevékenységüket a brexit után Londonból az európai uniós tagállamokba. A gond csak az, hogy a brókerek egy része nem akar elköltözni a brit fővárosból.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
04.
07:19

Jó éve volt tavaly az Auchannak

Az Auchan Magyarország Kft. tízmilliárd forint osztalék kifizetését tervezi - írta a Világgazdaság pénteken a cég beszámolója alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
04.
07:08

Megszedték magukat a válságban a brókercégek: ilyenek most náluk a fizetések

Rekord bevétellel és nyereséggel zárta a 2020-as évet a befektetési vállalkozások szektora. A brókercégeknél az állományi létszám is nőtt, és a fizetések is jó magasak a nemrég közzétett éves beszámolók szerint.

Szerző(k): Herman Bernadett