dmitrij_medvegyev

02.
01.
18:28

Oroszország felkészült az internet lekapcsolására

Oroszország jogi és műszaki szempontból is felkészült a globális internetről való lekapcsolására, de egyelőre nincs előjele annak, hogy ez be fog következni - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke orosz újságíróknak egy hétfőn több helyen megjelent interjúban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
15.
22:30

Kiderült, kit akar látni Putyin az új kormány élén

Mihail Misusztyint, a Szövetségi Adószolgálat vezetőjét javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnök a megüresedett miniszterelnöki posztra szerdán, miután Dmitrij Medvegyev kormányfő Putyin parlamenti beszéde nyomán benyújtotta lemondását.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
15.
16:51

Miért most rúgta ki kormányfőjét Putyin?

Az elemzők egyetértenek abban, hogy az orosz kormány lemondása formalitás, valójában Vlagyimir Putyin államfő úgy döntött: itt az ideje átszabni Oroszország hatalmi berendezkedését a 2024-es következő elnökválasztás előtt. Az sem biztos ugyanakkor, hogy hatalmon akar maradni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
15.
15:01

Lemondott az orosz kormány

Kormánya nevében benyújtotta lemondását Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szerdán Moszkvában Vlagyimir Putyin államfőnek - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
18.
12:06

Találgatják, ki lehet Putyin utóda

Ki követheti Vlagyimir Putyint Oroszország elnöki székében 2024 után - tette fel a kérdést egy közvélemény-kutatásban a Levada Center. Csak egy valami derült ki biztosan: senki sem gondolja az oroszok közül, hogy lesz beleszólása az utódlásba.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
08:35

Moszkva kezébe vette a helyzetet, ami kifogott Trumpon

Kim Dzsong Un oroszországi látogatása segíthet Moszkvának és Phenjannak megérteni azt, hogy miként lehetne elérni a rendezést a Koreai-félszigeten - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön Vlagyivosztokban, az észak-koreai vezetőt fogadva.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
03.
20:09

Nyugdíjügy: Putyin az oroszok nagy többségével került szembe

Az oroszok 77 százaléka a jelenlegi nyugdíjkorhatár megtartására szavazna, ha most népszavazást tartanák róla - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont által hétfőn közzétett felmérésből.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
28.
19:07

Lázadnak a nyugdíjasok - Putyin zuhanórepülésben

Oroszországban igen ritkán fordul elő, hogy Vlagyimir Putyin népszerűségi indexe csökken, ám ez a csoda is megtörtént, miután miniszterelnöke kellemetlen helyzetbe hozta és szóvivője nem fogalmazott kellő óvatossággal.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
07.
14:27

Visszatér Putyin jobbkeze

Ismét Dmitrij Medvegyevet jelölte az orosz kormány élére hétfőn Moszkvába a hivatalába frissen beiktatott Vlagyimir Putyin orosz elnök - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
06.
16:06

Váratlan húzásra készül Putyin

Vlagyimir Putyin várhatóan nem az Egységes Oroszország párt jelöltjeként indul a jövő év eleji elnökválasztáson, hanem független jelöltként. Hiába javult a párt támogatottsága 60 százalék fölé, ez halvány az elnök közel 90 százalékos népszerűségi indexéhez képest.

Szerző(k): Komócsin Sándor