dohányellátó

05.
29.
07:20

Egy cégnek 21 milliárdos nyereséget hozott a dohányboltos monopólium

Minden eddigi rekordját megdöntötte a trafikhálózat ellátására egyedüli joggal rendelkező Országos Dohányboltellátó Zrt.: 741 milliárd forint árbevételt és 5,3 milliárdos nyereséget ért el 2020-ban - adta hírül a 24.hu. A tulajdonosoknak ötmilliárdos osztalékot fizettek ki. A cég 2015 óta 21 milliárdos nyereséget termelt.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
15:31

Szerdától eltűnnek a népszerű cigaretták a dohányboltokból

Az Európai Parlament (EP) még 2014-ben döntött arról, hogy szűkíti az árusítható dohánytermékek körét 2020 májusától.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
31.
11:03

Rég láttak ekkora drágulást a dohányosok

Mozgalmas év volt 2019 a dohányosok számára: a folyamatos adóemelés egyre több pénzt vett ki a zsebükből, ennek ellenére egyre többen választják a drágább cigarettát a vágott dohány helyett. Az év egy uniós figyelmeztetéssel indult.

Szerző(k): Szász Péter
09.
30.
19:15

A dohányosok még nem is tudják, mennyire kiszúrtak velük

A magyar kormány egy régi adósságát törlesztve nekilátott a cigarettát terhelő jövedéki adó emelésének, hogy megfeleljen az uniós minimumszintnek. Most azonban a forintgyengülés távolabb lökte ezt a célt, ennek pedig a dohányosok pénztárcája látja majd kárát.

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
08:55

Újabb többmilliárdos megbízást kapott a magyar sikercég

A 4iG Nyrt. és partnere nyerte az EU szabályozásnak megfelelő, illegális dohánykereskedelem visszaszorítását szolgáló informatikai beruházás megvalósítására és működtetésére kiírt pályázatot - adta hírül a tőzsdei cég.

Szerző(k): Domokos László
02.
08.
14:25

Ajánlatot kaptak a dohánytermelők

A Virginia-dohányfajta esetében 10, míg a Burley-nél 8 százalékos alapáremelést ajánl az idei évre a vele szerződött ötszáz dohánytermelőnek az ULT (Universal Leaf Tobacco) Magyarország Kft. - hangzott el az amerikai tulajdonú dohánytermeltető cég gazdálkodók számára szervezett szakmai fórumán pénteken Nyíregyházán.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
15.
15:36

Segélykiáltás érkezett a dohánytermelőktől

A magyar és az európai dohánytermelés fennmaradása érdekében új politikai megállapodások megkötését, és az eddigieknél erősebb érdekképviselet megteremtését kell elérnie a dohánytermelőknek az Európai Unióban - jelentette ki a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke az Európai Dohánytermesztők Szövetségének (Unitab) kongresszusán hétfőn Brüsszelben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
08.
12:00

Most a dohányboltellátó nevében csalnak

Csalási kísérletre figyelmeztet az Országos Dohányboltellátó Kft., a cég nevében hamis e-mail címről valótlan tartalmú tájékoztatót küldtek ismeretlenek, a cég jogi lépést tesz az ügy miatt.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
05.
28.
17:42

Valakiknek hatmilliárdos hasznot hozott a trafikmonopólium

A nagykereskedő Országos Dohányboltellátó Kft. nyilvános pályázat nélkül kapta meg annak idején a koncessziós jogot arra, hogy ellássa áruval a dohánykiskereskedőket. Ezé a cégé az államilag újraosztott trafikhálózat ellátásának monopóliuma - ami többmilliárdos nyereséget termel a tulajdonosainak - derül ki a 24.hu cikkéből.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
08.
14:22

Beütött a baj a magyar dohányágazatban

A kormány 2020-ig az eddig megszokott módon továbbra is támogatja a dohánytermesztők munkáját Magyarországon - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a Magyar Dohánytermesztők Országos Szövetsége (Madosz) által szervezett dohánytermesztési nyílt napon pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón - tudósít az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely