drágulás

05.
05.
20:57

666 millió forinttal nőttek a dubaji világkiállításra szánt magyar pavilon költségei

666 millió forinttal nőttek a dubaji világkiállításra szánt magyar pavilon költségei - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
19:55

Emelkedésnek indultak a világpiaci olajárak

Közel egy százalékkal emelkedtek a világpiaci olajárak szerdán a globális kereslet fellendülését valószínűsítő előrejelzésekre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
28.
12:55

Nagyot drágulhat a tojás Magyarországon

A takarmány árának fél éve tartó emelkedése miatt a tojás termelői árának 20 százalék körüli növekedése indokolt - közölte a Magyar Tojásszövetség.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
24.
07:16

Riasztó képet mutat az infláció Szerbiában

Tíz év alatt brutálisan megdrágult Szerbiában az a fogyasztói kosár, ami igyekszik lefedni az átlagember minden szükségletét. Az átlagfizetés ennek tükrében elértéktelenedett.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
23.
19:35

Kína vagy behúzza a féket, vagy a saját Achilles-ínát tépi el

A vasérc árának évtizedes csúcsra emelkedése tompítja Kína nyomásgyakorlási taktikáját a világkereskedelemben. Vissza is foghatja a kínai növekedést, miközben az Egyesült Államok bő 30 éve nem látott GDP-bővülést produkálhat.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
22.
20:20

Lakáshiány nyomja fel az árakat az USA-ban

Márciusban is csökkent a forgalom a használt lakóingatlanok piacán az Egyesült Államokban az égető lakáshiány következtében. A hiány felfelé nyomja az árakat, ami viszont kiszorítja a potenciális vásárlók egy részét a piacról - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
20:02

Rossz hír jött a magyar gyümölcsösökből

Az idei baracktermés háromnegyedét elvitte a fagy néhány hét alatt. A gyümölcsárak emelkedése több mint háromszorosa az inflációnak a KSH szerint. Újfajta gyümölcsfákat telepítene az agrárgazdasági kamara.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
06:40

Hónapokon belül sokk érheti a lengyeleket

Sokkoló áremelkedés jöhet a lengyel baromfihúspiacon - figyelmeztettek a termelők, ám még az is lehet, hogy egyszerűen összeomlik a termék kínálata. A lengyeleknél a baromfihús a legnépszerűbb a húsok között

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
21.
06:20

Újabb közel hárommilliárdot költenek az új Néprajzi Múzeumra

Az új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont befejező, kiegészítő munkálatait az eredeti építő páros, a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. nyerte el, nettó 2 milliárd 811 millió forinttal. A becsült ellenérték 2 milliárd 952 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
19.
11:55

Hamarosan sokkal drágább lesz a hús

Negyedével drágulhat a hús a takarmányárak emelkedése miatt, csak az a kérdés, hogyan hárítják át a termelők a kereskedőkre, azok meg a vevőkre a magasabb árakat.

Szerző(k): Komócsin Sándor