e

08.
05.
12:10

Kiderült, mit hozott a magyaroknak a kormány keleti nyitása

A GKI Gazdaságkutató Zrt. megvizsgálta, hogy mennyire volt sikeres - a kormány által sikeresnek nevezett - keleti nyitás a magyar vállalatok exportértékesítését, illetve a hazánkba érkező működő tőke befektetéseket tekintve. A számok más mutatnak, mint a politikai nyilatkozatok.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
05.
11:56

Ilyen, amikor Merkel, Biden és Putyin egyszerre győz

Az Északi áramlat 2 gázvezeték megépítését úgy tarják számon, mint Oroszország sikerét és Ukrajna kudarcát, ám ha az ezt megelőző diplomáciai események felszíne alá nézünk, akkor arra a megállapításra juthatunk, hogy valójában még Kijev is jól járt a Berlinben, Moszkvában és Washingtonban kifőzött megállapodásokkal.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
05.
11:42

Minden idők egyik legmelegebb és legpusztítóbb júliusán vagyunk túl

A múlt hónap volt a világ egyik legmelegebb júliusa, csak 2019-ben és 2016-ban volt ennél forróbb a hőmérséklet. Finnországtól az Egyesült Államokig mindenütt szokatlanul magas hőmérsékletet mértek - közölték csütörtökön EU-s klímakutatók.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
05.
11:29

Váratlan növekedés a német gyáriparban

A várakozásokat jóval meghaladó mértékben emelkedtek júniusban a gyáripari megrendelések Németországban, elsősorban a belföldi megrendelések fellendülésének köszönhetően a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
05.
11:16

Éhínséget okozhat Észak-Koreában a pusztító időjárás

Észak-Koreában a tavalyi tájfunok után áradások fenyegetik a termést, amiről közvetve a helyi sajtóból értesülhettek a külföldi megfigyelők. Az országot enélkül is az éhezés veszélye fenyegeti.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
05.
11:13

Koronavírus: 72 új fertőzöttet találtak Magyarországon, nincs újabb halálos áldozat

Nem halt meg senki, de a szerdai 59 új fertőzött után csütörtökre újabb 72 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu. Eddig 5 636 894 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 475 471-en már a második adag vakcinát is megkapták. Az új első oltások száma 4466.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
05.
11:07

Legyen óvatos ha ezektől a cégektől levelet kap!

Az adathalászok körében bevett gyakorlat, hogy ismert vállalatok és márkák nevében igyekeznek adatot lopni a gyanútlan felhasználóktól. Összeszedték a 10 céget, amelyek mögé a leggyakrabban bújnak a bűnözők.

Szerző(k): Rácz Gergő
08.
05.
10:55

Százával pusztulnak a macskák gombafertőzött száraztápok miatt a briteknél

Az Egyesült Királyságban a macskák még mindig jelentős számban halnak meg egy rejtélyes betegségben, amely a nyomozók szerint széles körben forgalmazott macskaeledel-márkákhoz köthető. Sok macskatartó nem is értesült a termékvisszahívásokra, ami további aggodalomra ad okot. A világon egyre több helyen tűnik fel a terményeket támadó veszélyes gombafaj.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
05.
10:42

Milliókkal drágult egy átlagos lakás tavalyhoz képest

Élénkülő forgalom mellett 5,8 százalékkal nőttek átlagosan mind a használt, mind az új lakások árai idén az első negyedévben az előző negyedévhez képest. Budapesten egy átlagos új lakás átlagosan 46 millió forintba került, ez 3 millió forinttal több, mint 2020-ban. Az átlagos használt lakásét 500 ezerrel többet, 34,4 millió forintot kellett fizetni 2021 első negyedévében - áll a KSH első negyedévi összefoglalójában.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
05.
10:31

Nyugdíjcsökkentés vagy a -rendszer teljes átalakítása jöhet Magyarországon

A jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan voltára egyre többen mutatnak rá. Az állam kezében egyelőre kevés eszköz van a demográfiai folyamatok miatt leterhelt nyugdíjrendszer megreformálására, de ezek között egészen fájdalmas lépések szerepelnek. Tovább nőhet a nyugdíjkorhatár, csökkenhet a járandóságok értéke, növelhetik a dolgozókra kirótt járulékokat. Egyelőre az öngondoskodással lehet felkészülni a Magyarországra váró hajmeresztő nyugdíjváltozásokra.

Szerző(k): Szabó Dániel