e-autó

06.
24.
17:32

Bajban a Skoda, korlátozzák a termelést

Alkatrészhiány miatt korlátozni kényszerül termelését a következő időszakban a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda Auto - közölte Martina Gillichová, a Skoda szóvivője csütörtökön Mladá Boleslavban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
24.
09:22

Hány fokos az M7-es?

Az aszfalt több mint 48 fokos, ráadásul az asztfaltozási munka 100 fok felett zajlik.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
24.
07:08

Mi az a koncesszió és miért félünk tőle?

A közelmúltban derült ki, hogy a magyar kormány koncesszióba adná a magyar gyorsforgalmi utak jelentős részét annak fejében, hogy a nyertes 273 kilométer utat kibővít, 272 kilométert épít és 538 kilométert felújít. A tervet számos kritika érte, amit a külföldi példák, a korábbi rossz hazai tapasztalat és az azokon alapuló korrupciós félelemek táplálnak. De vajon mit jelent a koncesszió, miért jó és mennyire kockázatos a magyar adófizetők szempontjából?

Szerző(k): Szász Péter
06.
23.
10:32

Tovább menetelnek az üzemanyagárak a 2012-es rekord felé

Pénteken tovább emelkedik a benzin és a gázolaj ára, néhány forintra csökkentve a differenciát a 2012-es rekordárakhoz képest - derül ki a Holtankoljak.hu adataiból.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
19:59

Kiakadt a montenegrói kormányfő a kínai hitelből épült autópálya miatt

Meglátogatta a sokat bírált, kínai hitelből épülő autópályát a fél éve megválasztott montenegrói miniszterelnök. Zdravko Krivokapics elismerte, hogy ez Európa legdrágább útszakasza és a kormánynak fogalma sincsen, hogy miből fogja visszafizetni az egymilliárd eurós kínai hitelt - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
15:59

Rossz hírt kaptak Karácsony kabinetfőnökétől a Hegyalja úton autózók

Úgy tűnik, csak úgy lehet csökkenteni a Hegyalja útra nehezedő forgalmat - amely egyébként az Astoriától torlódik - ha kevesebben ülnek autóba - véli Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
15:48

A Suzuki szerint egyelőre a hibrid hajtásé a főszerep

A Magyar Suzuki Zrt. azzal számol, hogy a következő 5-10 évben a járműiparban még a hibrid technológiáé lesz a főszerep, az esztergomi gyártóhely az import modellekkel együtt már teljes hibridmeghajtású modellpalettát tud biztosítani az európai piacra - hangzott el a cég sajtótájékoztatóján, amelyen beszámoltak az elmúlt év eredményeiről.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
15:40

Égett egy busz az M3-as autópályán

Teljes terjedelmében égett egy autóbusz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Polgár térségében, a 173-as kilométerszelvénynél - írja a Katasztrófavédelem.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
13:05

Nagy dobásra készül a BMW a debreceni gyárral is

A BMW az évtized közepére negyedével tervezi csökkenteni modelljei előállítási költségét - idézi a konszern termelési igazgatójának a Handelsblatt keddi számában megjelent beszámolóját az MTI. Arról is beszélt, hogy mi lesz a Debrecenben építendő új gyáregységgel.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
22.
11:16

Beleszólnak, milyen legyen az új parkoló, ha nagy

Észak-Rajna-Vesztfáliban kötelezővé válik az új építésű, nagy méretű parkolók kialakításakor a napelemes rendszerek telepítése, hogy a mind több elektromos autó tölthetőbbé váljék. Azt is megszabják, hogy honnantól számít nagynak egy parkoló.

Szerző(k): Szabó M. István