e-cigaretta

04.
16.
10:45

NAV: három megyében akadtak horogra cigaretta-, és szeszcsempészek

Több mint hárommillió forint értékben foglaltak le cigarettát és alkoholt Veszprém, Baranya és Győr-Moson-Sopron megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
04.
17:45

Járvány: akár négy méterre elfújhatják a vírust a dohányosok

Az utcán dohányzó emberek is veszélyeztetik a környezetükben élőket, mivel az általuk kifújt cigarettafüst akár 3-4 méter távolságra elszáll, és ha a dohányzó fertőzött, akkor a vírust is ilyen intenzitással közvetíti - mondta Fényes Márta tüdőgyógyász az Indexnek.

Szerző(k): Domokos László
04.
03.
08:08

Most tehette be a kaput a drágulás a magyaroknál

Úgy tűnik, a cigaretta ára elérte azt a szintet, ami már lépésre készteti a magyarokat. Az utóbbi két jövedékiadó-emelés 200-250 forinttal is növelhette egy doboz cigaretta árát, ráadásul a drágulás hirtelen jött, nem fokozatosan, mint az elmúlt években. A Pulzus és a Napi felmérésében megkérdezett dohányosok 23 százaléka válaszolta azt, hogy az 1700-1800 forintos ár túl magas, le fogja tenni a cigarettát.

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
17:48

Tállai András másképp látja a tényeket, mint Brüsszel

A kormány nevében Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt elnöke reagált arra az európai bírósági ítéletre, amelyet a cigarettákra kivetett alacsony jövedéki adóval kapcsolatban hoztak és amelyben elmarasztalták az országot. A politikus reagálása több helyen nem fedi a tényeket.

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
10:45

Elítélték a magyar kormányt, mert alacsony volt a cigaretta adója

A cigarettákra kivetett jövedéki adó mértékének túlzottan alacsony szinten tartásával Magyarország megsértette az uniós jogból eredő kötelezettségeit - döntött az Európai Bíróság.

Szerző(k): Szász Péter