e-cigaretta

04.
16.
10:45

NAV: három megyében akadtak horogra cigaretta-, és szeszcsempészek

Több mint hárommillió forint értékben foglaltak le cigarettát és alkoholt Veszprém, Baranya és Győr-Moson-Sopron megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
04.
17:45

Járvány: akár négy méterre elfújhatják a vírust a dohányosok

Az utcán dohányzó emberek is veszélyeztetik a környezetükben élőket, mivel az általuk kifújt cigarettafüst akár 3-4 méter távolságra elszáll, és ha a dohányzó fertőzött, akkor a vírust is ilyen intenzitással közvetíti - mondta Fényes Márta tüdőgyógyász az Indexnek.

Szerző(k): Domokos László
04.
03.
08:08

Most tehette be a kaput a drágulás a magyaroknál

Úgy tűnik, a cigaretta ára elérte azt a szintet, ami már lépésre készteti a magyarokat. Az utóbbi két jövedékiadó-emelés 200-250 forinttal is növelhette egy doboz cigaretta árát, ráadásul a drágulás hirtelen jött, nem fokozatosan, mint az elmúlt években. A Pulzus és a Napi felmérésében megkérdezett dohányosok 23 százaléka válaszolta azt, hogy az 1700-1800 forintos ár túl magas, le fogja tenni a cigarettát.

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
17:48

Tállai András másképp látja a tényeket, mint Brüsszel

A kormány nevében Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt elnöke reagált arra az európai bírósági ítéletre, amelyet a cigarettákra kivetett alacsony jövedéki adóval kapcsolatban hoztak és amelyben elmarasztalták az országot. A politikus reagálása több helyen nem fedi a tényeket.

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
10:45

Elítélték a magyar kormányt, mert alacsony volt a cigaretta adója

A cigarettákra kivetett jövedéki adó mértékének túlzottan alacsony szinten tartásával Magyarország megsértette az uniós jogból eredő kötelezettségeit - döntött az Európai Bíróság.

Szerző(k): Szász Péter
03.
08.
09:22

Elkezdődött a cigarettadrágulás, bár messze még az április

Hiába emelkedik csak áprilisban a cigaretta és a finomra vágott dohány adója, már volt arra példa, hogy a gyártók a határidő előtt érvényesítették áraikban a magasabb közterheket. Ezt lehetett látni például tavaly decemberben is a januári emelést megelőzően, de már most hétfőtől is drágult több termék. A mostani adóemelés 130-150 forinttal növelheti egy doboz cigaretta árát.

Szerző(k): Szász Péter
03.
01.
18:09

Rossz évet zártak a dohánytermesztők, harminc éve nem volt hasonló

Termésátlagot és termésmennyiséget tekintve is rossz évet zártak 2020-ban a dohánytermelők - mondta a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
18.
13:45

Tévút lehet az e-cigaretták száműzése

Tudományos körökben is tartja magát az a nézet, hogy az elektromos cigaretták nem csak kevésbé ártalmasak, mint a hagyományos dohánytermékek, hanem egyenesen kívánatos alternatívát jelentek, amennyiben minél több embert le akarnak az államok szoktatni a cigarettáról. Clive Bates, a téma egyik ismert képviselője szerint a vaping ellehetetlenítésével inkább tévúton járnak a kormányok, márpedig a szabályozói gondolkodás egyre inkább a tiltás irányába halad.

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
09.
17:46

Dohányzik? Akkor erről tudnia kell

Egy magyar tanulmány szerint a dohányzás korlátozása jelentősen javította a vendéglátóhelyeken dolgozó nők újszülöttjeinek egészségét.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
19.
08:00

A három leggyakoribb félreértés a dohányzással kapcsolatos ártalomcsökkentésről

Minden alkalommal, amikor egy innováció eredményeként előrelép a technológia, megjelenik a bizonytalanság és elszaporodnak a félreértések. Nincs ez másként a dohányzással sem.

Szerző(k): Szász Péter