e-on

10.
26.
16:28

Együtt híznak tovább a vevők fizetéseiért küzdő fintech óriások

Stratégiai megállapodást kötött a Stripe és a Klarna, a világ legnagyobb magánkézben lévő alternatív pénzpiaci szolgáltatói. A késleltetett fizetési szolgáltatások terén óriási a mozgás, olyannyira, hogy már a vásárlói érdekvédelemre is ki kell dolgozni szabályokat.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
23.
10:06

A cseheknél egy hónapja karácsony van

A cseh fogyasztók számolnak azzal, hogy az ellátási gondok miatt bizonyos áruk elfogyhatnak a karácsonyi szezonban, legalábbis erre utal, hogy megkezdték a nagy bevásárlásokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
22.
15:18

Nagy löketet adott a Google Pay, így költenek a magyarok

A tavaszi bevezetés óta eltelt hat hónapban a bank ügyfelei 6 milliárd forintot költöttek a GPay segítségével - közölte a K&H Bank. Az első félévben két számjegyű növekedés jellemezte a tranzakciók számát és értékét egyaránt a hivatalos jegybanki adatok szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
20.
09:54

Már látszódnak az egészségügy leállításának súlyos következményei, ötezer rákos beteg tűnt el

Kiderült, milyen hatása volt annak, hogy a járvány idején megállították az egészségügyet, a járvány öt negyedéve alatt 15-20 százalékkal csökkent a felismert daganatos betegségek száma a korábbi évekhez viszonyítva. A visszaesés a szegényebb járásokban nagyobb. Mintegy ötezer betegről van szó, akik emiatt túl későn, súlyosabb állapotban jutnak ellátáshoz, felkutatásukra, kezelésükre célzott intézkedések szükségesek - hangzott el egy friss kutatás eredményeit ismertetve a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META) keddi konferenciáján.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
18.
08:14

A Facebook búcsút int a valóságnak

Gőzerőre kapcsol a Facebook úgynevezett metaverzum szolgáltatása fejlesztésében, mégpedig úgy, hogy ennek a munkának jelentős részét Európába telepíti. Az újdonság felhasználói érzékeny búcsút vehetnek a valóságos életüktől.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
17.
07:20

Online fizetés: van, amiben a fiatalok sem elég bátrak

A megkérdezett fiatalok kevesebb, mint a fele alkalmazza a legújabb fizetési megoldásokat – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Az okostelefonos érintéses alternatívát csak 26 százalékuk használja rendszeresen, a QR-kódos fizetést pedig 16 százalékuk. A többség vagy próbálta, de nem járt sikerrel, esetleg nincs rá alkalmas készüléke, de szép számmal vannak azok is, akiknek van fizetésre is használható készülékük, mégsem nyitottak a használatára.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
15.
10:10

Már most látszik, hogy idén combos bukta lesz a Black Friday

Tavalyhoz képest hatezer forinttal kevesebbet, vagyis 34 ezret költenek el Black Friday akciók keretében idén a magyarok. Az eddig slágertermékek csak erősen mérsékelt érdeklődés mutatkozik a számítógépes és szórakoztató elektronikai eszközök iránt, míg az új sztárok a barkács- és kerti áruk lesznek.

Szerző(k): Molnár Csaba
10.
14.
12:40

Gyorsított a Tesco

A Tesco a házhoz szállítás gyorsaságát is fejlesztette, így Budapesten és környékén mostantól akár aznapi kiszállítással is kérhetők a rendelések a Tesco Otthonról felületén - adta hírül a kiskerlánc.

Szerző(k): Domokos László
10.
13.
14:31

Vadonatúj online áruházzal támad az Aldi

Háztartási és lakberendezési, azaz „home” cuccokat árusító webáruházat indít az Aldi.

Szerző(k): Molnár Csaba
10.
13.
09:58

Kamerák nézhetik a hűtőszekrények tartalmát - szólnak, ha lejárna valami

Az okos bevásárlókocsik után jöhetnek a recepteket ajánló okos hűtők: az Amazon előrukkolhat egy olyan hűtőszekrénnyel, amely folyamatosan monitorozza, mi van benne, és ezek alapján akár a bevásárlást is elintézi.

Szerző(k): Csernátony Csaba