ecb-kamat

06.
22.
21:11

Elemzők: gyors, meredek ütemű monetáris szigorítási ciklus kezdődött

Londoni pénzügyi elemzők előrejelzése szerint rövid, gyors, meredek ütemű monetáris szigorítási ciklus kezdődött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden bejelentett kamatemelésével. A City elemzői közösségében ugyanakkor eltérnek a vélemények az MNB további kamatemeléseinek várható ütemezéséről - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
16:18

Tovább emelkednek a kamatok, a moratóriumosok aggódhatnak

Mostantól havonta lehet kamatemelésekre számítani, miután júniusban egy hosszúnak ígérkező ciklust indított a Magyar Nemzeti Bank. Matolcsy György elnök továbbra is úgy látja, hogy a kormányzati céloknál jóval hamarabb újra lehet indítani a gazdaságot, ezért a jegybank arra ösztönöz mindenkit aki a hitelmoratóriumot igénybe vette, hogy lépjen ki belőle, hacsak nem létszükséglet a törlesztés felfüggesztése.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
22.
14:26

Kamatot emelt a jegybank, hirtelen gyengült a forint

Némi gyengülés mutatkozott a forintárfolyamban miután a Magyar Nemzeti Bank kamatot emelt.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
22.
14:00

Egy évtized után lép új pályára a magyar jegybank

A Magyar Nemzeti Bank hátrahagyva eddigi, közel évtizedes szuperlaza politikáját a szigorítás útjára lépett júniusi rendes kamatdöntő ülésén. Az alapkamat mellett több szinten is újításokról dönt a monetáris tanácsa, amelyekről ma délután derülnek ki további részletek.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
22.
09:07

A forint erőre kapott a jegybankra várva

Erősödött a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon a jegybanki monetáris szigorítás megkezdésének lehetőségére - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
22.
08:56

A kamatemelés felhúzhatja a BÉT-et

Mérsékelt emelkedés várható a nyitásban kedden a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője, Józsa Bence szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
22.
07:19

Jön a nap, amikor az MNB meglépi, amit tíz éve nem

Már 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon, de az inflációs nyomás hatására most kamatemelés jöhet. A piac már előre árazta a lépést: a forint a múlt héten erősen gyengült.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
20.
08:51

Erre érdemes figyelni a jövő héten

A jövő héten nem várható piacbefolyásoló makrogazdasági mutató közlése Magyarországon, de kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, a testület tárgyalja a legfrissebb inflációs jelentést is, a Pénzügyminisztérium pedig szerdán teszi közzé részletes tájékoztatóját az államháztartás központi alrendszerének 2021. május végi helyzetéről.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
10:17

Aggasztó hírek érkeztek Németországból

Tizenhárom éves csúcsra ugrottak a termelői árak májusban Németországban, a meredek, a vártnál is jóval erősebb növekedés tovább erősítheti az inflációs aggodalmakat - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
20:15

Véget ér a szép világ, de még van két jó év előtte - döntött a Fed

Az amerikai Federal Reserve döntéshozói ma ugyan változatlanul hagyták az irányadó kamatokat az Egyesült Államokban, de 2023-ra már belengettek két szigorítást is. Nagyobb lehet az infláció, mint eddig várták.

Szerző(k): Lovas-Romváry András