ecb-kamat

03.
21.
09:42

Vallanak a hiányról, eldől, mi lesz a forinttal

A jövő hét legfontosabb eseménye a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatmeghatározó ülése lesz, de a héten ismerteti a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének február végi, részletes pénzforgalmi adatait is - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
19.
16:25

Rossz hírt kapott Putyin

Meglepetésre kamatot emelt Oroszország központi bankja pénteken.

Szerző(k): Domokos László
03.
19.
10:29

Így döntött a japán jegybank

Nem változtatott az irányadó kamaton a japán jegybank pénteki kamatdöntő ülésén, jelezte viszont, hogy rögzített eszközvásárlási keret nélkül tartja fenn a továbbiakban a laza monetáris politikai környezetet - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
18.
17:37

Meglepőt lépett a török jegybank

Kamatot emelt Törökország központi bankja, a vártnál is nagyobb mértékben - írja az MTI a dpa hírügynökségre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
18.
16:27

Az NBB először ért el negatív kamatlábat hosszú távú finanszírozásban

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 50 éves története során először ért el negatív, mínusz 0,05 százalékos kamatlábat hosszú távú finanszírozásban – közölte az orosz hátterű, Budapestre települt a pénzintézet az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
18.
15:56

Maradt rekord alacsony a brit alapkamat

A várakozásoknak megfelelően nem módosította mennyiségi enyhítési programjának célösszegét és rekordmélységű, 0,10 százalékos alapkamatát Bank of England - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
17.
21:04

Messze van még az amerikai gazdaság a gyógyulástól

Az átoltottság javulásával a legfontosabb munkaerő-piaci folyamatok és az inflációs alakulása mindenképp biztató, de még korai arról beszélni, hogy átváltson egy járvány előtti politikára, vagy akár arról való gondolkodásra a Federal Reserve. Az amerikai jegybank nem változtatott az alapkamaton.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
17.
19:00

Kivár az amerikai jegybank

A Federal Reserve a várakozásoknak megfelelően nem változtatott a fő feltételeken márciusi rendes kamatdöntésén, noha egyre több gazdasági változót kell figyelembe venniük. Komolyabb húzás júniusban lesz, ma még Jerome Powell elnöknek kell elkerülni a piaci izgalmakat.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
12.
15:02

A németeknél is nőtt az infláció

Németországban éves szinten gyorsult, havi összevetésben viszont lassult a fogyasztói áremelkedés februárban - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
11.
16:05

Akcióba lép az Európai Központi Bank Christine Lagarde szerint

Az év elejéhez képest felgyorsul az Európai Központi Bank gazdaságtámogató intézkedéseinek tempója. Az EKB nem változtatott a kamatfeltéteken, viszont Christine Lagarde elnök finom váltásokat is belengetett a kormányzótanács márciusi kamatdöntését követően. A cél a „kedvező finanszírozási feltételek” fenntartása, minden eszközzel.

Szerző(k): Rácz Gergő