ecb-kamat

04.
09.
09:21

"Horrorral" végződött a hitelmoratórium

Megjárta egy család azzal, hogy nem gondolta végig alaposan, hogyan kombinálja a hitelmoratórium igénybevételét és az előtörlesztést. Százezrekben mérhető kellemetlen meglepetés lett a vége.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
08.
13:17

Nagy ütést kapott a dollár

Két hét legalacsonyabb szintjére süllyedt az amerikai dollár csütörtökön, miután az amerikai központi bankként működő Fed nem változtatott az alacsony kamatokon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
01.
07:08

Újraindítási hitelprogram: nem várt pofont tartogathat az apróbetűs rész (frissített: reagált az MFB)

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) - banktitokra, illetve üzleti titokra hivatkozva - nem árulta el, hogy a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram kapcsán a pénzintézetek mekkora állami támogatást kapnak azért, hogy a hitelt gazdaságosan tudják kínálni. A bankok szerint óriási és folyamatos az érdeklődés a termék iránt, ugyanakkor egyes beszámolók szerint előfordul, hogy egyes vállalatok - bár megfelelnek a feltételeknek-, de a szigorúbb hitelbírálat miatt csak a megigényelt hitelösszeg töredékéhez jutnak hozzá.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
31.
13:39

Kulcsszerepet kaphat a lízing a járvány utáni romeltakarításban

A pandémia miatt a gazdaságban végbemenő pusztítást követő helyreállításban kulcskérdés, hogy mikor tér vissza a vállalatok beruházási kedve. A különböző fejlesztések, beruházások élénkítésében a lízingcégek is kiemelt szerepet kaphatnak, ezek megvalósításához ugyanis a lízingkonstrukciók rugalmas és költséghatékony finanszírozási formát jelentenek.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
25.
15:29

Olyan figyelmeztetést küldött Kína, amire az egész világnak figyelnie kéne

A kínai tőzsde egyelőre többet esett a február óta kibontakozó korrekcióban, mint bármely más vezető részvénypiac. Erre nem árt figyelni, mert a kínai részvények az elmúlt másfél évben mindig a többi tőzsde előtt jártak.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
23.
19:24

Íme a brexit sok kicsi nyertese

Nincs egyértelmű egyedüli győztese annak, hogy a brexit miatt egy csomó munkahely a pénzügyi szektorban átköltözött a kontinensre. E helyett Európában több város is egyszerre profitált a britek kiválásából. Ez még változhat.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
23.
17:14

Elszálló árakra készül az MNB

Évszázados gazdasági fellendüléssel számol a jegybank elnöke, ha sikerül néhány kulcsfontosságú feladatot teljesíteni a járvány idején. A Magyar Nemzeti Bank nem változtatott a kamatfeltételeken márciusban, de az eddigiekhez képest jobban aggódik az infláció esetleges elszállása miatt.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
23.
14:59

Gyengült a forint Matolcsyék bejelentése után

Gyengült a forint kedd délután az MNB kamatdöntésének kihirdetése után.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
23.
14:00

Maradt minden a régiben a magyar jegybanknál

A Magyar Nemzeti Bank márciusi kamatdöntése nem hozott változást a fő kamatfeltételekben. Hamarosan Matolcsy György elnök értékeli a kilátásokat, egyben megjelennek a jegybank legújabb gazdasági előrejelzései.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
23.
11:40

Teljes gárdával indítja az évet a jegybank

A márciusi kamatdöntést, illetve az idei első inflációs jelentés főbb számainak megjelenését a monetáris tanács teljes vezetése kommentálja ma délután.

Szerző(k): Rácz Gergő