ecofin

09.
11.
12:22

Varga Mihály: megerősítést kapott a magyar válságkezelés

Az uniós pénzügyminiszteri csúcson is egyetértés volt abban, hogy a gazdaság újraindításához továbbra is támogató költségvetési politikára van szükség, ennek túlzottan korai visszavonása ugyanis akár egy új visszaesést is eredményezhetne - jelentette ki Varga Mihály a szlovéniai Brdóban, az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása (ECOFIN) után a PM közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
13.
12:36

Nagy tempóváltásról beszélt Varga Mihály

A korábbi előrejelzéseket felülmúlhatja, akár jelentősen is idén a magyar gazdaság teljesítménye. Az alakuló nemzetközi adózási struktúrát jelen formájában elutasítja a kormány.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
16.
14:57

Már tudja Varga Mihály, mire költik az uniós mentőpénzeket

Az uniós pénzügyi eszközből elérhető források lehívása érdekében Magyarország már elkészítette a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (RRP) tervezetét – közölte uniós kollégáival Varga Mihály pénzügyminiszter.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
27.
13:58

Váratlan adat jött az eurózónából

A vártnál nagyobb mértékben, közel ötéves mélypontra romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben szeptemberben a brüsszeli bizottság felmérésének tanúsága szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
17:32

Jó hír jött az eurózónából

Javult a fogyasztók bizalma szeptemberben az euróövezetben és az Európai Unióban is - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatóságának (DG ECFIN) felméréséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
05.
18:07

Varga: Magyarország ragaszkodik versenyképes adórendszeréhez

Magyarország ellenzi a közös társasági adóalap, illetve új típusú áfa-forrás bevezetését az Európai Unióban, és ragaszkodik versenyképes adózási rendszeréhez - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek Bukarestben, ahol az EU pénzügyminisztereinek informális tanácskozásán vesz részt. A magyar kormány nem tud elfogadni olyan átalakításokat sem, amelyek csökkentenék a kohéziós forrásokat.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
30.
12:08

Romlik a gazdasági hangulat az euróövezetben

A vártnál kevésbé ugyan, de 11 havi mélypontra csökkent júliusban az Európai Bizottság gazdasági hangulatindexe az euróövezetben.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
22.
19:16

Megérkezett a pofon Brüsszelből

Magyarország - ahogy az várható volt - megkapta a bírálatot a költségvetési politikája miatt. Az uniós pénzügyminiszterek költségvetési kiigazítást javasolnak.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
22.
16:58

Ünnepelhet Franciaország

Lezárta a Franciaországgal szemben indított túlzottdeficit-eljárást pénteken az Európai Unió, megerősítve, hogy Párizs a bruttó hazai termék (GDP) három százaléka alá tudta szorítani költségvetési hiányát - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
13.
14:36

"Árulkodni" fognak az adótanácsadók

Megállapodtak az uniós pénzügyminiszterek az Ecofin keddi ülésén arról, hogy módosítják az adózás területén kötelező automatikus információcserét szabályozó irányelvet - tájékoztatta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter