edp

02.
26.
15:58

A koronavírus adhat egy pofont az európai gazdaságnak

Három uniós tagállamnál állapított meg túlzott makrogazdasági egyensúlyhiányt az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett téli csomagjában, a legutóbbihoz képest kilenc tagországban csökkent az egyensúlyhiány mértéke, Bulgáriában pedig már nem áll fenn - írja az MTI. Paolo Gentiloni gazdaságpolitikai biztos a koronavírussal kapcsolatban rámutatott: a járvány lefelé módosíthatja az előrejelzéseket, hatását azonban még korai felmérni.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
14.
14:40

Jó hír kaptak a spanyolok

Lezárta a Spanyolországgal szembeni túlzottdeficit-eljárást pénteken az Európai Unió, megerősítve, hogy Madrid hosszú évek után a bruttó hazai termék (GDP) három százaléka alá tudta szorítani költségvetési hiányát - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
11.
17:06

Olasz miniszterelnök: túl kell lépni a rövidlátó merevségen

Túl kell lépni az európai intézmények "rövidlátó merevségén", amelyek politikai és gazdasági instabilitáshoz vezetnek, miközben a polgárok igazságosabb és biztonságosabb Európát akarnak - jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök az Európai Tanács ülését megelőző beszédében a római parlamentben az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
22.
16:58

Ünnepelhet Franciaország

Lezárta a Franciaországgal szemben indított túlzottdeficit-eljárást pénteken az Európai Unió, megerősítve, hogy Párizs a bruttó hazai termék (GDP) három százaléka alá tudta szorítani költségvetési hiányát - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
21:41

Portugál energiaóriást kebeleznének be a kínaiak

Egy kínai cég vételi ajánlatot tett a portugál EDP óriásvállalatra, amely Európa egyik vezető energetikai cége - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
08.
13:31

Meddig nő idén a költségvetési hiány?

A tavalyinál magasabb hiánnyal számol idén a kormány, GDP-arányosan azonban a 2,4 százalékot nem lépi át. A pénzforgalmi hiány kisebb lesz, mint tavaly, azonban az eddig közölt célnál magasabb – derül ki a friss edp-jelentésből.

Szerző(k): Szász Péter
09.
25.
12:20

Nagy nap ez a mai Görögországnak

Lezárta a Görögországgal szemben indított túlzottdeficit-eljárást hétfőn az Európai Unió, megerősítve, hogy a dél-európai ország a bruttó nemzeti termék (GDP) három százaléka alá tudta szorítani költségvetés hiányát - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
31.
09:08

Meglepő adat a KSH-tól - Tavaly nőtt az államháztartás hiánya

A kormányzati szektor 2016. évi hiánya az előzetes adatok szerint 609,7 milliárd forint, a GDP 1,7 százaléka volt, ami a 2015. évi hiánynál 82,2 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,1 százalékponttal magasabb - közölte a KSH. 2015-höz képest még nőtt is 0,1 százalékkal az hiány mértéke.

Szerző(k): Papp Zsolt
10.
03.
13:43

Hol tart a magyar GDP?

A tavalyi után az idén is alacsonyabb lehet az államháztartás hiánya a korábban előrejelzettnél, a KSH a korábban várt GDP-arányos 2,0 százalékkal szemben 1,7 százalékot vár, 600 milliárd forint alatti deficittel számol, a tavaszi prognózisnál 104,1 milliárd forinttal alacsonyabbra - derül ki a KSH idei második edp-jelentéséből.

Szerző(k): MTI
09.
30.
11:17

Meglepő számokkal állt elő az NGM - kisebb lett a hiány

Az előzetes tavaszi adatközlés számainál kedvezőbben alakult a magyar kormányzati szektor két kiemelt mutatója a 2015-ben: a hiány a GDP 1,6 százaléka lett, míg az államadósság a GDP 74,7 százalékára csökkent - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ám a statisztikai mutatók hirtelen javulásnak valódi okára nem adott magyarázatot a tárca. A háttérben a növekedési adóhitel bevételeinek elszámolása állhat.

Szerző(k): Papp Zsolt