egészségügy

01.
22.
19:58

Rusvai: jövő héten már tetőzhet az ötödik hullám

Rusvai Miklós víruskutató az RTL híradónak azt mondta, az omikron gyors terjedése miatt már a jövő héten tetőzhet az ötödik hullám.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
22.
17:50

Csehország mutatja, mi várható az omikronjárványban

Csehországot uralma alá hajtotta az omikron koronavírus-változat, a Magyarországhoz hasonlóan nagyjából 10 milliós országban a kiterjedtebb tesztelésnek köszönhetően napi 30 ezer körüli fertőzöttet találnak (ez kétszer annyi, mint Magyarországon), ám a csúcsot még nem érték el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
22.
15:10

Koronavírus: újabb Covid-központokat nyitnak Romániában az ötödik hullám miatt

Romániában átlépte a kétmilliót szombaton a járvány kezdete óta diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, az áldozatoké pedig a 60 ezret közelíti.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
22.
11:43

A kormány elengedte a gyeplőt, amelynek örülhetnek a nyugdíjasok

A magyar államadósság nőtt a leggyorsabban az Európai Unióban tavaly a harmadik negyedéves adatok szerint. Eközben a kormány 5 ezer milliárddal költött többet a költségvetési törvényben engedélyezettnél - írja a Népszava.

Szerző(k): Szász Péter
01.
21.
22:11

CDC: a be nem oltott idősek ötvenszer nagyobb eséllyel kerülnek kórházba

A 65 éves és idősebb amerikaiak körében a be nem oltott emberek csaknem ötvenszer nagyobb eséllyel kerülnek kórházba koronavírus fertőzés miatt, mint a három oltással rendelkező kortársaik - áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) pénteken közzétett jelentésében.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
21.
19:56

EMA: kell az emlékeztető oltás omikron ellen

Bár a koronavírus omikron változata által okozott fertőzést és enyhe megbetegedést a jelenlegi vakcinák kevésbé tudják megakadályozni, az oltás, különösen az emlékeztető oltás beadása továbbra is jelentős védelmet nyújt a súlyos tünetekkel szemben, és csökkenti a kórházi ápolás szükségességét - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

Szerző(k): Domokos Erika
01.
21.
19:18

Koronavírus: különös számokat sorolt a magyar miniszter, mi lehet a magyarázat?

Ha hinni lehet az egészségügyért felelős miniszter néhány nappal ezelőtti interjújában elhangzottaknak, akkor Magyarországon elképesztően rossz eséllyel éli túl valaki, ha Coviddal kórházba kerül, és alig van esélye arra, hogy súlyos állapotban intenzív kezelést kapjon. Ha Kásler Miklós számait nem vesszük komolyan - márpedig szakértők szerint az interjúban közölt adatainak nincs sok köze a valósághoz -, az a nagyfokú tájékozatlanságát tükrözi. Pedig a berobbant ötödik hullám elején nagyon nem mindegy, hogy az egészségügyért felelős miniszter nyilatkozata milyen magatartásra ösztönöz.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
21.
11:40

Elkeserítő adatok: így látják a magyarok a hazai médiát

A gyógyszeripart, a banki vállalatokat, sőt a kormányokat is megbízhatóbbnak tartják az emberek, mint 3 évvel ezelőtt, de sokan továbbra is szkeptikusan állnak a technológiai- valamint a médiavállalatokhoz - derül ki az Ipsos Global Trustworthiness Monitor legfrissebb adataiból.

Szerző(k): Tér Diána
01.
21.
09:01

Koronavírus: csaknem 16 ezer új fertőzött, 65 halálos áldozat Magyarországon

Péntekre virradóra 15 957 új fertőzöttet azonosítottak, 65 beteg elhunyt. Egy nappal korábban 15 526 volt az új fertőzöttek, 71 a halálos áldozatok száma. Jelenleg 2674 főt ápolnak kórházban, közülük 201 beteg szorul lélegeztetésre. A kórházi beteg száma egy napja 2673 volt, lélegeztetőgépen 202 beteget kezeltek. Az elvégzett tesztek harmada igazolta a vírus jelenlétét. A legalább egy oltást felvett magyarok száma 4042 fővel nőtt.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
21.
08:37

Orbán Viktor: az omikron új kihívás

Sokféle változatát láttuk már a vírusnak, az omikron új kihívás. A szakemberek szerint szélsebesen terjed, gyorsabban, mint bármelyik variáns. De az erő, amivel ránk tör, az gyengébb – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban péntek reggel.

Szerző(k): Tér Diána