egészségügy

05.
16.
14:52

Kiakadt az orvosi kamara az Emmi rohamtempójú látszatkonzultációján

Az egészségügyi rendszer szerkezetének és működésének átalakítása csak abban az esetben lehet sikeres, ha előkészítése megfelelő szakmai és társadalmi konszenzuson alapul, és biztosítja a végrehajtásához szükséges egészségügyi dolgozók pályán maradását - közölte a Magyar Orvosi Kamara elnöksége az Emberi Erőforrások Minisztréiuma (Emmi) által a Szakmai Kollégiumnak adott tervezési rohamfeladatára reagálva, amelyről a MOK a sajtóból értesült.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
16.
13:16

Aki Szputnyikot szeretne, az még most jelentkezzen oltásra, az utolsó szállítmányt vitték ki a kórházakba

A 16-18 évesek több mint 50 százaléka regisztrált a koronavírus-elleni vakcinára, az oltások beadása jelenleg is tart - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
16.
12:04

Koronavírus: jó hírt közölt a virológus a magyar járványhelyzetről

Javulnak a járványügyi mutatók, a legutóbbi adatok alapján csökkent a szennyvízben a vírus örökítőanyagának mennyisége, ez is azt jelzi, hogy május végére lecsenghet a pandémia harmadik hulláma - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 csatornán vasárnap az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
14:20

Cáfol a minisztérium: nem lesz kórházbezárás

Újabb szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja a baloldal részéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt az információt, amely szerint kórházbezárásokra készülnének.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
14.
21:02

Újabb, rohamtempójú átalakításra készülnek az egészségügyben?

Az egészségügyi szakmai kollégium tagozati elnökei kedd délelőtt 10 óráig kaptak időt arra, hogy közöljék az emberi erőforrás tárcával, a szakmájukban hány fekvő- és járóbetegllátó intézményre van szükség és milyen geográfiai eloszlással. Az erről szóló levelet péntek este Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tette közzé Faebook-oldalán.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
12:30

Friss adatok az mRNS-vakcinákról: hamarosan elhagyhatjuk a maszkokat?

Amerikában a beoltottak elhagyhatják a maszkviselést a mindennapok során - adta hírül Kemenesi Gábor virológus a Facebookon. A virológus szerint végre van elég bizonyíték arra, hogy az mRNS oltóanyagok esetében a teljes vakcinációt követően 1 százaléknál kevesebb az esély a megfertőződésre.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
11:25

Mi történik, ha keverik az AstraZenecát a Pfizerrel? - Íme, a kezdeti adatok

Angliában már egy ideje vizsgálják, hogy mi történik, ha a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca Covid-elleni oltásait vegyesen adják be. Ennek a vizsgálatnak most közölték a kezdeti mellékhatás/biztonságossági adatait a Lancet című tekintélyes tudományos folyóiratban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
13.
19:23

Koronavírus: egy szombathelyi férfi egy helyett hat adag oltást kapott

Tévedésből egy helyett hat adag Pfizer vakcinát kapott egy szombathelyi férfi. Egy napig megfigyelésre kórházba került - hangzott el az RTL Híradóban. A virológus szerint okozhat hevesebb tüneteket, de nem veszélyes, ha valaki több adag vakcinát kap.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
15:24

Az AstraZeneca újabb "mellékhatása", romló bizalom

Nem maradt hatás nélküli az európaiakra, hogy az AstraZeneca koronavírus-oltásának felhasználását több európai uniós tagállam is felfüggesztette. Ami azt illeti, elég riasztó az ügy újabb "mellékhatása".

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
10:53

Újraindulnak a halasztható műtétek, mutatjuk a feltételeket

Az Index.hu kiderítette, hogy milyen feltételek mellett indulnak újra a harmadik koronavírus-hullám miatt eddig elhalasztott nem akut, azaz tervezett, időpontra előre egyeztethető műtétek, illetve más rehabilitációs ellátások. Először úgy tűnt, csak a védettségi igazolványosoknak lesz nyitás, de ez nincs pontosan így.

Szerző(k): K. Kiss Gergely