egészségügy

04.
21.
17:23

Már itt van az egydózisos Szputnyik-oltás!

Oroszországban május végén engedélyt kaphat a Szputnyik V koronavírus-vakcina egydózisos változata - jelentette be Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
20.
17:22

Karszalag a betegeknek, tablet az ápolóknak - így változik a betegellátás

A kórházi és a járóbeteg-ellátásban is egyszerűsíti az adminisztrációt, így a betegek és az ápolók dolgát is két informatikai fejlesztés, amelyre a napokban írt ki tendert az egészségügyi közbeszerzéseket intéző Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) - vette észre a G7.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
20.
10:36

Újranyithat a budai kórház

A 2007-ben bezárt II. kerületi Budagyöngye Kórházban nővérszállót és oktatóközpontot alakítanak ki a kormány támogatásával - derül ki Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-posztjából.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
19:36

Akadozik a távozó dolgozók kifizetése a tatabányai kórházban

A tatabányai Szent Borbála Kórház korábban a sürgősségi ellátás körüli anomáliák miatt került a figyelem középpontjába, most pedig auért, mert a szolgálati jogviszony miatt távozó dolgozóknak nem fizetik ki időben a járandóságukat - írja a pannonhirnok.com.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
18.
15:39

Kiütötte a harmadik hullám az oltásbajnokot

A chilei vezetés januárban úgy ünnepelte az országot, mint oltási világbajnokot, ennek ellenére a járvány második hulláma után gyorsan megérkezett a harmadik, és megtöltötte a kórházakat és az intenzív osztályokat. Vannak, akik a használt oltóanyagok hatásosságát kérdőjelezik meg, mások szerint a nagy oltási kampányban túlságosan is egy lóra tett a kormány.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
18.
11:44

Nem igaz, hogy nem halálosabb a brit variáns

Félreértésén alapultak azok a sajtóhírek, amelyek szerint csupán fertőzőképesebb, de nem halálosabb a koronavírus brit variánsa. A hírekben hivatkozott, a Lancet című folyóiratban közzétett adatok ugyanis - a jelenleg is érvényes tudományos konszenzussal összhangban - egyértelműen azt mutatják, hogy a brit variáns okozta megbetegedés mintegy 60 százalékkal nagyobb eséllyel végződik halállal, mint a vírus Vuhanban felfedezett vad típusa által okozott megbetegedés - hívja fel a figyelmet a KOVIDők tudományos ismeretterjesztő szakblogon Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Járványmatematikai modellező és epidemiológiai elemző munkacsoportjának tagja.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
18.
11:17

Súlyos bírálatot kapott Kásler Miklós a rákdiagnosztika leállítása miatt

Kásler Miklós miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat a múlt hét végén, amely a rákellenes szervezetek szerint súlyos következményekkel jár majd.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
17:40

Rákszűrés felfüggesztése: megszólalt az NNK

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat - írta szerdán a 444.hu. Az NNK ma a hírre reagálva az MTI-vel azt közölte, hogy a szűrővizsgálatok április 9-től pár hétre szóló, átmeneti és rövid ideig tartó halasztása pótolható, a lakosság szűrése nem marad el.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
12:05

Poszt-Covid-részleget adtak át a Budapesti Szent Ferenc Kórházban

Átadták a Budapesti Szent Ferenc Kórház új, poszt-Covid-szindróma ellátó részlegét - közölte az emberi erőforrások minisztere szombaton közösségi oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
09:40

Koronavírus: 4604 az új fertőzött, 217 halott Magyarországon

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál szombat reggeli közlése szerint az elmúlt 24 órában 4604 új fertőzöttet azonosítottak és 217 beteg elhunyt. Ezzel párhuzamosan már 3 millió 214 ezer ember kapott oltást.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna