egészségügy

04.
17.
08:00

Koronavírus: friss adatok érkeztek

A világon 139 696 311 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 997 367 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint, 79 558 790-en meggyógyultak - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
13:35

Egészségügyi termékek: csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

Csaló, egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
16.
06:20

Putyin megkapta a második oltást, titok, hogy melyiket

Nem kielégítő a Covid-19 elleni védőoltás iránt az orosz lakosság körében megmutatkozó igény, de Vlagyimir Putyin elnök személyes példája kedvező hatással lesz a vakcináció ütemére - mondta az MTI szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
09:55

Leromlott állapotban léphetnek nyugdíjba a magyarok

Miközben az állam fokozatosan emelni kényszerült a nyugdíjkorhatárt, annak ütemével nem egyformán nőtt a nyugdíjba lépés után várható hátralévő élettartam. A most nyugdíjba lépők kevesebbet élhetnek nyugdíjasként, mint 10-20 éve. Sokan kemény, de alacsonyabb hozzáadott értékű munka után, rosszabb egészségi állapottal tudják majd csak elérni a nyugdíjkorhatárt - figyelmeztetnek társadalomkutatók.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
15.
06:40

Így látják a magyarok a hálapénz kivezetését

Széleskörű a társadalmi támogatottsága az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésének, és a hálapénz betiltásának, ugyanakkor a félelem is erős azzal kapcsolatban, hogy vajon hálapénz nélkül hogyan fog szolgáltatni az egészségügy - derül ki a Szinapszis friss kutatásából, melynek eredményeit a Portolio szerdai, online konferenciáján ismertettek.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
19:16

Világszínvonalú műtüdő érkezett a szegedi egyetemi klinikára

Fontos lélegeztetési segédeszköz, egy műtűdő érkezett a Szegedi Tudományegyetemre. A dél-alföldi régióban első ECMO (teljes nevén extra corporális, vagyis testen kívüli membrán oxigenátor) készülékkel a Covid-járvány legyőzését követően számos területen lehet életmentő beavatkozásokat elvégezni, így például csecsemőket is megmenthetnek az SZTE szakorvosai - derül ki az intézmény közleményéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
07:59

Megoldás a kínai vakcinával oltottaknak - pénzért

Pénzért a magánegészségügyben leellenőriztethetik a védettségüket azok, akiket a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak be, de nem lesz olcsó mulatság.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
12:31

Német diagnosztikai vállalatot vett a magyar sikercég

A magyar 77 Elektronika-cégcsoport megvásárolta a német piacon második legnagyobb reagenscsík gyártónak számító Analyticon Biotechnologies AG-t. Az akvizíciójával a magyar orvostechnikai vállalat célja, hogy saját tulajdonában tudja az általa gyártott vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges reagenscsíkok gyártását is. A tavalyi árbevételük meghaladta a 31 milliárd forintot.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
07:48

A taj-szám nélkül is jár az oltás

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a taj-számát - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Szerző(k): Szász Péter
04.
12.
17:05

Magánegészségügyi startupba fektetett a Hiventures

Az egészségpénztári kártya használatát megkönnyítő fejlesztést segít az MFB csoporthoz tartozó Hiventures 250 millió forint befektetésével az egészségügyi szolgáltatások digitalizálására specializálódott DrPort magánegészségügyi startupba - közölte a DrPort Europe Kft. hétfőn az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita