együttműködés

05.
11.
09:55

Összefog a kínai állami propaganda és a Fudan Egyetem

Teljes stratégiai és együttműködési partneri kapcsolatot alakított a kínai Fudan Egyetem és a China Media Group - jelentette a Kínai Nemzetközi Rádió. A CMG az ország legnagyobb állami médiavállalata, a központi ideológia terjesztője. Az egyetem hamarosan Budapesten is megnyitja kapuit.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
14:46

Jó hírt kaptak a kutyabarátok

Olyan 21. századi állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai támogatásával, "amire nincs példa Budapesten" - jelentette be Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szombaton.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
19.
20:15

Nagyágyúkká akarnak válni a lengyelek

Lengyelország szívesen venne részt Franciaországgal és Németországgal közös fegyverfejlesztésben és -gyártásban, de a két európai nagyhatalom részéről hideg fogadtatásban részesül.

Szerző(k): Barabás Júlia
12.
16.
07:55

Kínai elitegyetem teheti közép-európai tudásközponttá Magyarországot

Az innovációs és technológiai miniszter Hszü Ning-senggel, a Fudan Egyetem elnökével írt alá egyetértési nyilatkozatot 2019. december 16-án, Sanghajban. A dokumentumban a felek megerősítik közös érdekeltségüket az intézmény budapesti campusának létrehozásában - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
12.
12:29

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Együttműködési megállapodást írt alá az Iniciál Csoport.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
09.
22:07

Közös vállalkozást hozott létre a zalaegerszegi tesztpálya és az osztrák AVL

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya közös vállalkozást hozott létre az osztrák AVL autóipari kutatóvállalattal, az együttműködés célja, hogy a létesítmény pénzügyi fenntarthatóságát, jövőbeni hasznosítását a legnagyobb professzionalitás mellett lehessen biztosítani - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Zalaegerszegen az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
19.
06:40

Inkább Kaczynskit, mint Putyint választaná "Európa utolsó diktátora"?

Fehéroroszország örökös elnöke baráti kezet nyújtott Lengyelországnak, vélhetően nem függetlenül attól, hogy Oroszország igyekszik erőteljesen magához ölelni kicsiny szomszédját.

Szerző(k): Barabás Júlia
10.
05.
16:15

Vergődik Putyin áldozata, menekülne fojtogató vasmarkából

A minszki vezetés szerint a Fehéroroszország és Oroszország integrációjának szorosabbra fűzéséről szóló, nemrég kiszivárgott terv Moszkva akaratát tükrözi. Fehéroroszország nem akar szoros politikai integrációt, sőt még az orosz olajimporttól is szabadulnának.

Szerző(k): Komócsin Sándor, Barabás Júlia
09.
27.
11:38

Új barátra lelt Putyin - halálos lehet az ölelése

Oroszország és Kína közeledése egymáshoz látszólag logikus folyamat: az Egyesült Államok a fő közös ellenfelük és gazdaságilag kiegészítik egymást. A barátkozás mélyén azonban a szakértők ellenségeskedést látnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
13.
21:48

Véget érhet az utasok lehúzása? - Megállapodás a Wizz Air és a Malév GH között

Azonnali fejlesztésekről, illetve a közbeavatkozást igénylő területekről állapodott meg a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság és földi kiszolgáló partnere, a Malév Ground Handling - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna