egyesült_államok

05.
06.
13:49

Leszámolnak a kisemberek forradalmával New Yorkban

Az amerikai értékpapír felügyelet alaposan vizsgálja, nem kell-e drasztikusan megváltoztatni az online tőzsdei kereskedésre vonatkozó szabályokat, miután az év elején kisbefektetők egy csoportja alaposan megleckéztetett egy csomó hivatásos befektetőt. Szigorúbb szabályok jöhetnek

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
06.
11:19

Kínának adott el amerikai katonai titkokat egy beszállító

A Honeywellt 13 millió dollárra bírságolták mivel amerikai vadászbombázók és stratégiai bombázók specifikációt osztotta meg Kínával. Összesen 71 rajzot osztottak meg 2011 és 2015 között Pekinggel, Tajvannal, Kanadával és Írországgal.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
08:32

Az USA közkinccsé teszi a vakcinák szabadalmait

Az Egyesült Államok támogatja a Covid vakcinák szabadalmi oltalmáról való lemondást a globális egészségügyi válságra hivatkozva - jelentette be a Fehér ház. A világon számos országban alig indult csak meg a vakcinációs program, ami a világjárvány elhúzódását jelentené. Erre jelenthet megoldást, hogy a vakcinák szabadalmait elérhetővé teszik, hogy más cégek is megkezdhessék a gyártást. A gyógyszergyárak egyelőre ellenzik a lépést.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
19:31

Sokkal tovább tarthat a súlyos chiphiány, mint gondoljuk

Az Intel vezérigazgatója szerint a globális ellátási láncokat megrázó, s az autóiparban komoly gyártási nehézségeket okozó chiphiány még sokáig eltarthat, akár több éven keresztül is. Ez pedig fékezheti a kilábalást a járvány utáni fellendülésben.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
04.
10:43

Gyerekek oltására kaphat meg egy engedélyt a Pfizer

Egy szövetségi tisztviselő és egy, a folyamatot ismerő személy szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal várhatóan jövő hétre engedélyezi a Pfizer Covid-19-elleni vakcináját a 12 éves és idősebb fiatalok számára, így sokak számára még a tanév kezdete előtt beadható lesz az oltás - írja a Fox News.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
22:03

Blinken: válaszolnánk bármilyen agresszív orosz lépésre, de nem akarjuk élezni a feszültséget

Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültség további eszkalációjára - mondta hétfő este Londonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
30.
07:03

Joe Biden első 100 napja kényszerpálya és sikertörténet

Joe Biden elnökként, ha a címlapokra nem is került botrányaival, nagy horderejű lépéseivel, a nézettségi mutatói is rosszabbak, mint Donald Trumpé, cserébe népszerűsége magasabb, gazdasági eredményei felülmúlták a várakozásokat. Már beígérte a gazdagok megadóztatását, hatalmas és drága zöldprogramot hirdetett, és még Magyarországnak is fájdalmas tervvel állt elő. Egyelőre a biztos úton jár, de nagy tervekről beszél. Első 100 napja eddig siker, de kérdéses, mennyire jön még meg a bátorsága.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
14:58

A világot veri az amerikai növekedés

Az Egyesült Államok bruttó hazai összterméke éves szinten 6,4 százalékkal nőtt az első negyedévben, ami a világjárványból való fogyasztói fellendülésnek köszönhető.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
18:26

Már elmúlt a járványaggodalom az amerikai fogyasztóknál

Áprilisban a vártnál jóval nagyobb növekedéssel a koronavírus-válság tavalyi kitörését megelőző szintre tért vissza a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
18:03

Van, ahol már 100 dollárt kapnak a fiatalok, ha oltakoznak

Nyugat-Virginia 100 dolláros (30 ezer forintos) megtakarítási kötvényt ajánl fel a fiataloknak, ha beadatják a Covid-19 vakcinát. Azt remélik, hogy a 16 és 35 év közöttieknek járó kifizetés "motiválja" őket az oltás beadására.

Szerző(k): Szabó Dániel