egyesült_királyság

05.
16.
13:46

Ekkora pusztítást végzett a brit vendéglátásban a koronavírus

A nagy-britanniai éttermek csaknem tíz százaléka tönkrement a koronavírus-járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta - áll két üzleti és szakmai tanácsadó cég vasárnap ismertetett átfogó közös felmérésében, amelyet az MTI ismertet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
19:42

Rég látott a világ akkora árulást, amekkorát a brexit pápája elkövet

Margaret Thatcher legendás konzervatív brit miniszterelnök, a neoliberális gazdaságpolitika nagyasszonya valószínűleg forogna a sírjában, ha tudná, hogy utóda, Boris Johnson kormánya milyen gazdaságpolitikát hirdetett meg az új állami költségvetésben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
19:13

Komoly gonddal néznek szembe a Covid elleni harc mintaállamai

A világon volt néhány olyan hely, főleg az ázsiai-csendes óceáni térségben, amelyek sikeresen vették fel a harcot a koronavírus ellen, gyakorlatilag kiirtva a kórokozót határaikon belül. Most ezek az országok komoly próbatétel előtt állnak, újra be kellene csatlakozniuk a világ vérkeringésébe, úgy hogy ott közben még mindig vidáman kering a vírus.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
14.
16:25

Szexuális zaklatási botrány robbant ki a WHO-nál

Brit, európai és amerikai diplomaták és adományozók komoly aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy az Egészségügyi Világszervezet hogyan kezelte a saját személyzetét érintő szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádakat az ebola kongói kitörése idején - számolt be az Associated Press. Az aggályok alapját az jelenti, hogy bár a WHO felső vezetése tudott a szexuális zaklatási ügyekről, nem tett semmit ezek ellen.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
12.
19:23

Nem a népszavazáson vérezhet el a független Skócia

Miután a Skócia függetlenségét támogató pártok jól szerepeltek a múlt héten tartott országgyűlési választásokon, újra napirendre került az országszakadást kilátásba helyező népszavazás. A referendum kiírása mellett az önálló Skócia megalakulása biztonságpolitikai kockázatot is jelentene, az EU-csatlakozás több gazdasági és diplomáciai kihívással járna.

Szerző(k): Nagy Martin
05.
06.
14:36

Francia és brit hadihajók néznek farkasszemet egymással halászok miatt

Franciaország csütörtökön két tengeri járőrhajót küldött a La Manche-csatorna brit szigete, Jersey körüli vizekre, miután Nagy-Britannia két haditengerészeti hajóját is bevetette a brexit utáni halászati jogokról kiéleződött vitában.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
07:29

A brexit új frontja miatt hadihajókat küldenek a britek az uniós vizekre

Az Egyesült Királyság haditengerészete egy hajója járőrözik a Jersey szigete körüli vizeken, mivel a brexit utáni halászati jogok körül kialakult vita miatt aggódnak, hogy francia hajók blokád alá vonják a La Manche csatornán lévő brit területet.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
10:32

Talán megússzák az országszakadást a britek

A Savanta Comres/The Scotsman közvélemény-kutatása szerint Skócia fő függetlenségpártja valószínűleg nem szerez teljes többséget a csütörtöki parlamenti választásokon, ami csapást jelent az Egyesült Királyságtól való elszakadásról szóló népszavazás kiírására irányuló reményeire.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
15:16

Egy kockás banánhéj okozhatja Boris Johnson vesztét

Boris Johnson elcsúszhat egy banánhéjon, azon, hogy a rendelkezésre álló felújítási keretnél sokkal többet költött Downing Street-i lakása felújítására, a gyanú szerint legalábbis átmenetileg nem a saját pénzéből. Ez azonban a brit miniszterelnök kisebb gondja az ügyben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
13:24

Árazzák már az Egyesült Királyság széthullását

Csütörtökön Skóciában helyi parlamenti szavazást tartanak, amelyen a függetlenségpártiak előretörésével egyre valószínűbbé válhat egy új népszavazás Edinburgh kiválásáról az Egyesült Királyságból. Amennyiben ez megtörténne, az a brexithez hasonló piaci sokkot okozna, amellyel már erősen számolnak a City befektetői.

Szerző(k): Szabó Dániel