egyetem

05.
07.
14:14

Kinyitnak az egyetemek, nyári oktatás is lehet

Hétfőtől az óvintézkedések betartása mellett visszatérhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekbe, amelyek akár személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is szervezhetnek. A rektorok dönthetnek arról, hogy az egyetemek digitális, hibrid vagy hagyományos formában folytatják a félévet - közölte a szaktárca.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
12:03

5G: Együtt kutat a Telekom a győri egyetemmel

Kutatás és szakemberutánpótlás főkuszú együttműködési megállapodást kötött a Magyar Telekom csoprot a győri Széchenyi István Egyetemmel - jelentette az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
04.
22:10

Mager Andrea: a nemzeti vagyont a nemzeti kormánytól nem kell félteni

Az állami társaságok stabilitása meghatározó tényező a járvánnyal terhelt gazdaság működőképességének megőrzésében, a gazdaság újraindításában - hangsúlyozta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az országgyűlés gazdasági bizottságában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
18:00

Orbán Viktor elárulta, mi a modellváltó egyetemek küldetése

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
10:31

Idegennel dolgoztatná ki stratégiáját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a hosszú távú stratégiai terve kidolgozására a februártól alapítványi formában működő Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Szerző(k): Németh Géza
05.
04.
09:56

Adatelemző Módszertani Központ épül Miskolcon tízmilliárdból

A Miskolci Egyetem Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástár megvalósításáról döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
27.
19:58

Miniszterek és államtitkárok kerültek a kiszervezett egyetemek vezetésébe

Miniszterek, államtitkárok, miniszterelnöki megbízottak és főtanácsadók is helyet kapnak az újonnan alapítványi tulajdonba szervezett egyetemeken és főiskolákon.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
12:50

Öregedés és memóriavesztés: fontos szerep jut a csigáknak

Az átlagéletkor emelkedésével egyre több embert érintenek az öregkori idegrendszeri változások, amelyek drámai hatással lehetnek az életminőségre, és érzelmi-anyagi terhet rónak a családokra. Magyar és külföldi kutatók az öregedés és a memóriavesztés lassítására a nagy mocsári csigákban keresnek megoldást.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
22.
21:15

Ilyen módosítók javaslatokat fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága

Huszonötéves kor felett vehetik igénybe az első házasoknak járó adókedvezényt azok, akik ennél fiatalabban kötnek házasságot. A többi között erről fogadott el törvénymódosító javaslatot csütörtökön az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
15:50

Mától a kiadóvállalatoknak és a műsorgyártóknak is mindenről jelenteniük kell

Egy tegnap megjelent, mától hatályos kormányrendelet alapján immár stratégiai cégnek számítanak a kiadóvállalatok és a műsorgyártó cégek is, így mindenről jelenteniük kell, ami a vállalkozással történik.

Szerző(k): Domokos László