egyeztetés

04.
08.
17:12

Varga Mihály részt vett az IMF egyeztetésén

Magyarország első alkalommal vett részt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) monetáris és pénzügyi bizottságának (IMFC) ülésén - közölte közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a tanácskozáson a közép- és kelet-európai országcsoportot képviselte.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
24.
17:36

Kásler egészségügyi vezetőkkel egyeztetett

Az oltási feladatokról és a háziorvosi ellátás megerősítéséről egyeztetett az emberi erőforrások minisztere egészségügyi vezetőkkel - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
05.
15:14

Orbán Viktor az oltóanyaggyártásról egyeztetett az illetékes uniós biztossal

Az oltóanyaggyártásról valamint védelmiipari- és energiapolitikai kérdésekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztossal pénteken a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
25.
10:18

Sztrájk után kell dűlőre jutnia a makói Continentalnak a dolgozókkal

Csütörtök délután folytatódnak a tárgyalások a Continental makói üzemében, ahol szerdán 24 órás munkabeszüntetés kezdődött a Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) szervezésében – tájékoztatta a cég az MTI-t.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
18.
14:58

Helyreállítási alap: ennyire köti meg az EU a kormány kezét a költekezésben

Megjelent az EU hivatalos lapjában a Helyreállítási alap forrásainak (RRF) felhasználásáról szóló rendelet, így most már hivatalosan is működik a támogatási eszköz, amelyből Magyarország 17 milliárd eurós forráshoz juthat vissza nem térítendő támogatás és hitel formájában. Az Európai Bizottság szakértői egy háttérbeszélgetésen összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat, és azt, hogy jelenleg hol tartunk. Ebből az is kiderült, hogy az RRF esetében mismásolásra szűkebb a kormányok mozgástere.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
13.
11:18

Elfogadtatható a nyugdíjjogosultságban a külföldön töltött idő

A külföldön szerzett szolgálati időt az illetékes külföldi nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv ismeri el, automatikus eljárásban. De a biztosítás előtt álló személy közbeléphet, ha pontatlan adatokat lát.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
09.
22:25

Törökország egyezkedne az USA-val a légvédelmi rendszerről

Törökország kompromisszumos megoldást javasol a NATO-szövetséges Egyesült Államoknak abban a vitában, amelyet az Ankara által 2019-ben beszerzett orosz Sz-400-as légvédelmi rendszer miatt folytatnak - derült ki Hulusi Akar török védelmi miniszternek a Hürriyet török kormánypárti napilap internetes oldalán kedden megjelentetett szavaiból.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
09.
22:14

Mit húz ki Draghi a kalapjából? - Ilyen volt a második egyeztetési kör

A koronavírus elleni vakcinázás felgyorsítását, a környezetvédelmet, az oktatás megerősítését, valamint a dolgozók és vállalkozók támogatását jelölte meg egyebek között legfontosabb törekvéseinek az új olasz kormány megalakításával megbízott Mario Draghi, aki a pártokkal tartott konzultációk második körét kedden zárta le - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
25.
23:53

Merkel Bidennel egyeztetett telefonon

Angela Merkel német kancellár telefonon egyeztetett Joe Biden amerikai elnökkel hétfőn - közölte a német szövetségi kormány szóvivője az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
21.
20:49

Békés kapcsolatot keres az EU-val Törökország

A török külügyminiszter, Mevlut Cavusoglu újra együttműködne az Európai Unióval, miután az elmúlt években jelentősen megromlott a két ország viszonya - írja az Euronews.

Szerző(k): Szabó Dániel