egyház

05.
09.
09:37

Nő azok száma, akik az adójuk 1 százalékáról rendelkeznek

A koronavírus-válságban egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról, tavalyhoz képest húsz százalékkal nőtt az online már beérkezett nyilatkozatok száma, a május 20-ig beadható nyilatkozatokkal az egyházaknak és a civil szervezeteknek mintegy negyvenmilliárd forintot ajánlhatnak fel az adófizetők - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
05.
07.
07:58

Milliárdokkal támogatja a kormány a református egyház beruházásait

A Magyarországi Református Egyház beruházásaihoz és fejlesztéseihet 10,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Balog Zoltán egyházkerülete kapta a legtöbb pénzt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
02.
14:18

Bőven ad pénzt a kormány a velencei partépítésre és a tatabányai katolikus iskolára

Az ózdi acélművek területén kialakítandó ipari parkra, a Velence-tavi partfal rehabilitációjára, valamint a tatabányai új katolikus gimnázium létrehozására ad újabb költségvetési támogatást a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
30.
17:08

Egyházi kiváltságot töröl el Ferenc pápa

Jogszabály-módosítással egyházi kiváltságot törölt el Ferenc pápa, melynek értelmében az eddig kizárólag egyházi bíróság elé állítható püspökök és bíborosok ügyeiben világi bírák alkotta testület is ítéletet hozhat - közölte pénteken a Vatikán az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
19:22

Eperjes Károly 300 milliós tévéfilmet forgat

Elkezdődött Eperjes Károly rendezésében a Krisztus inge munkacímmel futó tévéfilm forgatása, amely az 1950-es években, a szerzetesrendek feloszlatásakor játszódik. A film gyártását 300 millió forinttal támogatta a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Szerző(k): Domokos Erika
04.
25.
18:55

Megtelt a Szent Péter tér is

Ősz óta először többezer hívő és látogató volt a Szent Péter téren, ahol Ferenc pápa immáron internet helyett személyesen mondta el beszédét, és egy év óta először a Szent Péter bazilika főoltáránál mutatott be misét vasárnap. A húsvétkor még teljesen üres téren most több ezren voltak - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
19:56

Négycsillagos szállodát építtet a Szeged-Csanádi Egyházmegye

Meghívásos eljárás keretében keres tervezőt és kivitelezőt szállodájához a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A becsült ellenértéket nem közölte.

Szerző(k): Németh Géza
04.
17.
09:15

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem összevont campust hoz létre a Józsefvárosban

A jelenleg több városban működő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) összevont campust hoz létre a Józsefvárosban, amely becslések szerint 2027-ben nyithatja meg kapuit - írta szombaton a Magyar Nemzet, amelynek Becker Pál, a PPKE fejlesztési főigazgatója nyilatkozott a témáról.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna