ejeb

02.
17.
17:45

Navalnij-ügy: Moszkva szerint durva beavatkozást tett a strasbourgi bíróság

Teljesíthetetlen, ellentmond az orosz jogrendnek, s nem tartalmaz jogi normákra hivatkozást az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) az a követelése, hogy Oroszország bocsássa szabadon az Yves Rocher-ügyben elítélt Alekszej Navalnijt - állította Konsztantyin Csujcsenko orosz igazságügyi miniszter csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
17.
16:32

Navalnij szabadon bocsátását követelte a strasbourgi bíróság

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ideiglenes intézkedésként arra szólította fel szerdán Oroszországot, hogy azonnali hatállyal bocsássa szabadon Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki politikust.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
26.
16:42

Magyarország nem sértett nemzetközi jogot a baltás gyilkos kiadatásával

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) kedden hozott ítélete szerint Azerbajdzsán megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét azáltal, hogy hazatérése után szabadon bocsátotta az örmény társa meggyilkolása miatt Magyarországon elítélt Ramil Safarovot, a baltás gyilkosként emlegetett katonatisztet. A bíróság ítélete szerint Magyarország ugyanakkor nem sértett nemzetközi jogot azzal, hogy kiadta Azerbajdzsánnak Safarovot.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
19.
17:38

Három bíró ellen vizsgálatot indítottak Törökországban

A török igazságszolgáltatás fegyelmi szerve, a bírák és ügyészek tanácsa (HSK) szerdán vizsgálatot indított három isztambuli bíró ellen, aki előző nap felmentette a 2013 májusában kezdődő Gezi parki tüntetések szervezésével kapcsolatos per több vádlottját - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
26.
14:55

Elutasította a Mol-vezér panaszát a strasbourgi emberi jogi bíróság

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elutasította Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója Horvátország ellen, szabad mozgásának korlátozása miatt benyújtott keresetét - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
09.
14:37

Rabszolgatörvény: az emberi jogi bíróság elé viszik a jogszabályt

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordul jogorvoslatért az MSZP-Párbeszéd, miután az Alkotmánybíróság (Ab) érvényesnek találta a december 12-ei parlamenti törvénymódosításokat - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
19.
13:45

Fontos pert vesztett a magyar állam

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) öttagú tanácsa kedden elutasította a kormány fellebbezését abban az ügyben, amelyben a törvényszék első fokon elmarasztalta Magyarországot a tankönyvpiac állami monopolizálása miatt - számolt be az MTI.

Szerző(k): Domokos László
03.
14.
06:20

Minden egyház jogosult lesz az szja egy százalékára

Az egyházak jogállásáról szóló törvényt úgy javasolja módosítani több kormánypárti parlamenti képviselő, hogy a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékát valamennyi egyház megkaphatja. A törvényjavaslat a parlament honlapján jelent meg.

Szerző(k): Németh Géza
12.
20.
15:07

Vesztettek a kényszernyugdíjazott bírók

Az Emberi jogok Európai Bírósága ma kihirdetett ítéletében úgy döntött, hogy nem volt jogsértő a magyarországi bírók 2011-es kényszernyugdíjazása - számolt be az Index.

Szerző(k): Domokos László
10.
25.
16:15

Elmarasztalta Olaszországot az Emberi Jogok Európai Bírósága

Elmarasztalta Olaszországot csütörtökön a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amiért a halála előtti hónapokban is rendkívül szigorú körülmények között tartották fogva Bernardo Provenzanót, a szicíliai maffia néhai főnökét - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna