ekb

12.
06.
15:59

Átalakulnak az euróbankjegyek, megjött az ECB felhívása

Három évig törheti a fejét az Európai Központi Bank az euróövezeti lakosokkal karöltve, hogy milyen arculatot kapjanak az euróbankjegyek a jövőben.

Szerző(k): Tér Diána
12.
01.
11:22

Bankkártyás fizetés: átszakíthatják végre a nagybankok a határokat

Az Európai Központi Bank is beállt több nagy kereskedelmi bank kezdeményezése mögé, hogy létrejöhessen egy, a mostaninál sokkal egységesebb, a határokon átnyúló fizetéseket megkönnyítő rendszer. A szabályozók azt remélik, hogy az élénkebb verseny miatt jól járnak az ügyfelek. Közben az is kiderül mi lesz abból, hogyha az állami szervek nem csak felügyelőkánt, hanem versenytársként is megjelennek a terepen.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
30.
18:48

Fontos döntést hozott az Európai Bíróság a jegybankárok büntethetőségéről

Ítéletet hirdetett az Európai Bíróság egy olyan ügyben amiben azt kellett eldönteni, hogy megilleti-e a mentesség a bűncselekménnyel gyanúsított jegybanki vezetőket. Az ügy hátterében a korábbi lett jegybankelnök pénzmosási ügye áll.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
30.
12:24

Rekordszintre ugrott az euróövezeti infláció

Novemberben rekordszintre gyorsult az infláció az euróövezetben elsősorban a továbbra is jelentősen emelkedő energiaárak miatt.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
24.
17:51

Az EKB-nál annyira nem hisznek az átmeneti inflációban, hogy béremelést követelnek

Az Európai Központi Bank minden fórumon és hivatalos kommunikációjában hangoztatja véleményét, hogy az egész világon magas infláció csak átmeneti. Azonban most házon belül, bank dolgozóinak szakszervezete az inflációra hivatkozva követel magasabb béremelést.

Szerző(k): Szabó Dániel