előrejelzés

07.
28.
18:51

Időjárás: a szerencsésebb helyeken mérséklődik a hőség

Átmenetileg kissé hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, így a szerencsésebb helyeken mérséklődik a hőség - adta hírül az OMSZ.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
27.
21:14

Mikor múlik a hőség? Az OMSZ kiadta új előrejelzését

Ismét tartós hőségre kell készülni; az északnyugati megyékben várhatóan szombatra, délkeleten viszont csak hétfőre mérséklődik érdemben a kánikula - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Ez már a negyedik hőhullám idén nyáron.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
26.
07:56

Kiadták a figyelmeztetést, veszélyesen meleg lesz

Hőség miatt az ország nagy részére adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

Szerző(k): Rácz Gergő
07.
23.
18:24

Jön a vihar, nyakunkon az újabb hőhullám

Az előrejelzések nem változtak sokat. Szombaton nyugodt, vasárnap már záporosabb időnk lesz, a jövő héten pedig egy kisebb hőhullámra érdemes készülni.

Szerző(k): Rácz Gergő
07.
19.
21:00

Meddig tart a zivataros idő? Itt az 5 napos előejelzés!

Hétfő este a déli megyéken még eshet. Keddre már csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki hét keleti megyére zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A hét további részében már szárazabb idő várható - derül ki az OMSZ MTI-hez eljuttatott veszélyjelzéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
19.
17:08

Lassulására számítanak amerikai gazdasági elemzők

Az Egyesült Államok gazdasági növekedése tavasszal valószínűleg csúcsra ért, és bár az év hátralévő részében, illetve jövőre is erős marad az ütem, fokozatosan lassulni fog, párhuzamosan a költségvetési gazdaságösztönző intézkedések és az újranyitás hatásainak kifutásával - vélik a The Wall Street (WSJ) című amerikai gazdasági napilap által megkérdezett közgazdászok.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
18.
18:43

Időjárás: érkezik a fordulat a jövő héten

Hétfőn még borús, csapadékos idő várható, de utána ismét több lesz a napsütés. Kezdetben még legfeljebb 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, vasárnap viszont néhol már 38 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
16.
07:39

Zivatarzóna érkezik, országos figyelmeztetést adott ki az OMSZ péntekre

További heves zivatarokra, intenzív esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
11.
18:01

Ilyen lesz az idő a jövő héten, friss előrejelzés

A következő napokban ismét melegszik a levegő, a hét közepén akár 38 Celsius-fok is lehet. Emellett viszont többször várhatók záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
10.
19:07

Lenyeli a világot Kína keresztben vagy sem?

Rózsaszín jövőt festett a kínai társadalom elé az országot vezető kommunista párt a megalakulásának 100. évfordulóján tartott kongresszusán, ám korántsem vehető készpénznek, hogy a fényes jövő összejön. Az ellenkezőjének valójában nagyobb az esélye.

Szerző(k): Komócsin Sándor