előrejelzés

10.
23.
15:26

Időjárás: éjszaka kemény fagyok jönnek

Napközben derült és nyugodt idő várható szombaton és vasárnap is, de éjszakánként erőteljesebb lehűlésre kell készülni. Országszerte fagyhat az éjszaka.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
22.
12:40

Beszakította az euróövezeti növekedést az ellátási válság

Meredeken, hathavi mélypontra lassult az euróövezet magánszektorának növekedése októberben a szűk ellátási keresztmetszetek miatt egyre súlyosbodó problémák és a koronavírus-járvány újabb fellángolása hatására - ez derült ki az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport beszerzésimenedzser-indexeinek előzetes adataiból az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
21.
15:58

Megérkezett a friss időjárási előrejelzés, így tervezzen az ünnepi hétvégére

Sokfelé már 15 Celsius-fokig sem melegszik az idő a nemzeti ünnepi hétvégén, vasárnap néhol mínusz 5 foknál is hidegebb lehet. Emellett néhol várható csak eső, sok lesz a napsütés - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzését az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
17.
15:44

Megérkezett a friss időjárási előrejelzés a jövő hétre

Meleg, jellemzően napsütéses lesz az idő a következő napokban, a hét közepén többfelé 20 fok feletti csúcsértékek is lehetnek. A hétvégén viszont ismét lehűlés várható, ekkor már 10-15 fokos maximumokra lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
16.
16:44

Remek őszi vasárnapja lehet

Túlnyomóan napos időre számíthatunk vasárnap, csapadék nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-17 Celsius-fok között alakulhat - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Domokos Erika
10.
16.
11:13

Sorra veszik le a keresztvizet a kínai gazdaságról a nagybankok

A hétfőn megjelenő kínai negyedéves növekedési adatok előtt a legtöbb nagy befektetési bank csökkentette az idei évre vonatkozó gazdasági előrejelzéseit, és figyelmeztetett, hogy a hirtelen áramkimaradások és az ingatlanpiac visszaesése visszavetheti a növekedést.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
13.
18:46

Kékestetőre megérkezett a hó

Kékestetőn havazni kezdett szerdán. A délutáni élő kameraképen az látszott, hogy egy kevés hó meg is maradt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor azt is közölte, jövő héten ismét melegszik az idő, a hét második felében akár 20 Celsius-fok is lehet.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
09.
16:06

Megérkezett a friss időjárási előrejelzés, vége a szabadtéri programoknak?

Délkelet felől felhősödés kezdődik, éjszaka a legtöbb helyen beborul az ég, és ezzel együtt egyre több helyen az eső is elered. Vasárnap az ország északkeleti harmadán vékonyodik, szakadozik a felhőzet, a csapadék is megszűnik a délelőtti órákban, másutt viszont marad a borult idő ismétlődő, változó intenzitású esővel - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzését az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
06.
08:52

Letörheti Budapestet a nemzetközi vörösödés

Iránykereséssel, negatív korrekcióval indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
05.
12:47

Csúcssebességet jósol a hazai gazdaságban a Takarékbank

A korábbi előrejelzést és a kormányzati várakozást is jócskán meghaladó növekedési előrejelzéssel állt elő a Takarékbank. A pénzintézet elemzése szerint idén 8 százalékos bővülés lehet.

Szerző(k): Rácz Gergő