ellátás

04.
17.
12:05

Poszt-Covid-részleget adtak át a Budapesti Szent Ferenc Kórházban

Átadták a Budapesti Szent Ferenc Kórház új, poszt-Covid-szindróma ellátó részlegét - közölte az emberi erőforrások minisztere szombaton közösségi oldalán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
08:35

Januártól 50 ezer forintra emelkedhet az árvaellátás minimuma

Több mint duplájára, 50 ezer forintra nő január elsejétől az árvaellátás minimuma - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közmédiával.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
07:48

A taj-szám nélkül is jár az oltás

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a taj-számát - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Szerző(k): Szász Péter
04.
06.
12:25

Működhet az új szlovák-magyar távvezeték: jobb lehet az ellátásbiztonság, de több lehet az import is

Zöld jelzést adott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az új magyar-szlovák távvezetékek üzembe állításához, így a szektor legforgalmasabb szakaszán duplázódott a sávok száma.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
06.
09:31

Nem mentette meg a kormány a patinás egészségügyi céget

Csődbe ment egy egészségügyi eszközöket gyártó patinás magyar vállalat a járvány kellős közepén, a kormány veszélyhelyzeti alapjából nem adtak pénzt az életben tartására.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
05.
15:46

Riasztó kivándorlás indult Észak-Koreából

Észak-Koreában már nem csupán az átlagembereket sújtja a pandémiával összefüggő gazdasági válság, amely a legalapvetőbb szükségleti javakat is hiánycikké teszi, hanem a diplomatákat is, ami szokatlan lépésre késztette Oroszország külügyminisztériumát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
30.
20:02

Sokat nyertek a járvány alatt a szupergazdagok, most bebiztosítanák a profitot

A világ leggazdagabbjainak vagyona jelentősen növekedett a járvány kezdete óta. Ők most inkább bebiztosítanák nyereségüket és biztos helyre tennék amit megkerestek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
26.
11:53

Karácsony: kórházat záratna be a kormány Budapesten, hogy irodaház legyen a helyén (Frissített: MNV-reagálás)

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros - írja Karácsony Gergely a Facebookon. Az MNV szerint a Fővárosi Önkormányzat 9 hónapja tudja, hogy a bérleti jogviszony meg fog szűnni

Szerző(k): Szász Péter
03.
26.
08:58

Szakértő: a kormány szorul segítségre, el kéne fogadni

Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok pártpolitikai megfontolások nélkül szeretnének segíteni a járvány elleni védekezésben, amit el kellene fogadnia a kormánynak - véli a Fővárosi Önkormányzat tanácsadója.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
26.
08:13

Hová kerülnek a betegek? Fantom ágyak a kórházakban?

Eltérés van egy a sajtó birtokába került dokumentumban szereplő számok és a nyilvánosságra hozott adatok között a rendelkezésre álló intenzív ágyak számáról.

Szerző(k): Komócsin Sándor