ellenőrzés

05.
13.
22:30

A kormány kötőféket tesz az önkormányzatokra

Újabb eszköz lesz a kormány kezében arra, hogy nyomást, kontrollt gyakoroljon a helyi önkormányzatokra. Előbb a Magyar Államkincstár, aztán az Állami Számvevőszék is vizsgálhatja egy adott helyi önkormányzat gazdálkodását az illetékes kormányhivatal kezdeményezésére - adta hírül a Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
11:24

A KPMG ellenőrizheti az uniós agrárkifizetéseket

A tervezett ár majdnem kétszereséért végezhetik az EU-s támogatások ellenőrzését.

Szerző(k): Németh Géza
05.
07.
23:52

EMA: hatékony az egyadagos Janssen-oltás

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) illetékes szakbizottsága lezárta a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek összefüggésében indított vizsgálatát. A szakértők szerint az oltóanyag előnyei felülmúlják az esetleges mellékhatások kockázatait.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
17:30

A fuvarozás hatékonyabb ellenőrzését szorgalmazzák a logisztikai cégek

Az engedélyekkel trükköző, EU-n kívüli fuvarozók évente százmilliárd forintos nagyságrendű bevételkiesést okoznak a hazai fuvarozói piacon, és tízmilliáros nagyságrendű bevételkiesést a költségvetésnek az adó- és járulékfizetések elmaradása miatt, ezért az ellenőrzés hatékonyabbá tételét szorgalmazzák logisztikai cégek - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
09:21

Szigorú ellenőrzések, kevés bírság a boltokban

Az üzletek döntő többségében rendben találtak mindent a hatóságok ellenőrei miután a járványügyi előírásokat szigorították a boltok esetében: a fogyasztóvédelem szerint a létszámkorlát bevezetésére jól felkészültek a gazdasági szereplők.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
09:49

Razziákat tart a rendőrség a forgalmasabb tömegközlekedési vonalakon

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ közös ellenőrzést tartott a 99-es autóbuszon és annak útvonalán április 29-én. Az ellenőrzések a jövőben is folytatódnak a forgalmasabb közlekedési vonalakon.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
10:24

Szombattól indul a budapesti kémények ellenőrzése

A katasztrófavédelem kéményseprői szombaton kezdik a budapesti kémények ellenőrzését.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
23.
08:30

Jókora bírságot szabtak ki a „horrorkaravánokra”

A közlekedési hatóság a megerősített jogszabályi felhatalmazással élve január vége óta léphet fel hatékonyabban a balesetveszélyes „horrorkaravánokkal” szemben. A közúti ellenőrzéseken kiszűrt, súlyos közlekedésbiztonsági kockázatot hordozó járműszerelvények üzemeltetőinek eddig összesen 15,5 millió forintjába kerültek a jogsértések - adta írül az ITM.

Szerző(k): Domokos László